r
Nosalty Logó

New York-i sajttorta 3. - eperöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
florcimorci
New York-i sajttorta 3. - eperöntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
110 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 5526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 258 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 460 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    323.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    958 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2390.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    1113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    529.7 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1042 micro
Összesen 5526 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt kapcsoljuk be.
  2. Keverjük össze a kekszmorzsát a cukorral és a vajjal, egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk bele a keveréket, és egy kerek pohár aljával egyengessük el.
  3. Süssük 10 percig.
  4. Tegyünk a sütő aljába egy kb. 25x35 cm-es tepsit, melyet előzőleg félig felöntöttünk meleg vízzel.
  5. A krémsajthoz kézi mixerrel a legalacsonyabb fokon keverjük hozzá a citromhéjat, a cukrot, a lisztet és a vaníliát. Majd a tojásokat egyenként. Fontos, hogy csak addig keverjük, amíg rendesen el nem keveredik, a krémsajtnak nem tesz jót, ha túlkeverik.
  6. Kézi habverővel keverjük hozzá a tejfölt.
  7. Öntsük a tortaformába, tegyük a sütőbe.
  8. Addig kell a tortát sütni amíg már csak a közepén egy kb. 10 cm-es rész remegős, ez az idő változó lehet a sütő erősségétől függően, úgyhogy figyelni kell sütés közben.
  9. Ha a víz elpárolog, után kell tölteni, mert a tortának nedves közegben kell megsülnie.
  10. Ha kész a torta, hagyjuk a sütőben nyitott sütőajtónál kihűlni, majd szobahőmérsékleten még két órát pihentessük, végül tegyük hűtőbe minimum 4 órára.
  11. Az öntethez fagyasztott epret pár evőkanál cukorral tegyünk fel a tűzhelyre, forraljuk fel, majd turmixoljuk össze.
  12. Tálalás előtt fél órával vegyük ki a hűtőből, a szeletekre csorgassunk eperszószt.
  • Sütés hőfoka: 110 °C
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 589
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 87461
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 16.

Ajánló

Még néhány tipp az előkészítéshez és sütéshez a tökéletes torta érdekében: A krémsajt legyen szobahőmérsékletű. Egy csomag Győri édes pont elég, (kicsit több, mint 250 ml), turmixgépben remek morzsát lehet gyártani. Én ledaráltam a cukrot is, így könnyebben elolvad. Ha a tortaforma nem mai darab, érdemes alufóliába bugyolálni, hogy nehogy kifolyjon alul a cucc, de ne érjen feljebb a tortakeret felénél, mert úgy nem fog rendesen megsülni a széle. Amint kisült, érdemes körbevágni a keret mentén, a közepén való szétrepedést megelőzendő Ha nincs hagymaszag a hűtőben, ne letakarva tegyük be, mert a víz lecsapódik a fóliára, és eláztatja a tetejét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
florcimorci 3 recept

Főiskola alatt két nyarat töltöttem az USA-ban, de sajnos csak a második alkalommal sikerült megismerkednem a sajttortával. Bárcsak több időt tölthettünk volna együtt.. :) Amikor tudatosult bennem, hogy haza kell jönnöm, és itthon még sehol sem láttam ilyesmit azelőtt, akcióba lendültem. A munkahelyemen volt egy kedves háziasszony, akin látszott, hogy szeret enni, a családján pedig, hogy a főzést is jól csinálja, ezért elkértem tőle a cheesecake receptjeit. Most kíséreltem meg először elkészíteni, 3 évvel az eset után, és úgy éreztem, a receptet meg kell osztanom mindenkivel, akit érdekelhet. Ott ez az egyik legnépszerűbb típusa a sajttortának, és ez egy eredeti amerikai recept, majdnem minden 'magyarosítás' nélkül. A Cheesecake előkészítése macerás, a sütésnél pedig sok apróságra oda kell figyelni, de szerintem megéri. Ez a legfinomabb sütemény amit mostanában ettem. Végezetül: Ez nem egy nagyon dekoratív torta, inkább az íze miatt ellenállhatatlan, továbbá nem valami olcsó, de aki szereti a krémes finomságokat, az rá fog jönni, hogy minden fillért megér.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?