Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehércsokoládés mascarponetorta málnapürével

Fehércsokoládés mascarponetorta málnapürével
Fehércsokoládés mascarponetorta málnapürével
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családi ebédek desszertjét én szoktam szolgáltatni. Mindig próbálok valamilyen újdonságot kitalálni. Ez most se történt másképp, és mivel málnaszezon kellős közepén voltunk, így megálmodtam a Fehércsokokoládés mascarponetortát málnapürével. 

hozzávalók / 8 adag

Keksz réteg

Málnás ricottakrém

Málnapüré

Mascarponekrém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Keksz réteg

  1. Először készítsük elő a tepsit. Egy 25 cm-s tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és kívülről jól tekerjük be alufóliába. Erre azért lesz szükség, mert vízgőz fölött fogjuk sütni.
  2. A 70 g vajat tegyük be a mikróba, és melegítsük addig, amíg folyékony állagú nem lesz.
  3. Közben a kekszet törjük össze, és dolgozzuk össze a folyékony vajjal.
  4. Ha kész van, akkor a sütőpapírral bélelt tortaforma aljára nyomkodjuk, és tegyük be 10 percre 180 fokos sütőbe elősütni.

Málnás ricottakrém

  1. Mialatt sül a kekszréteg, addig készítsük el a ricottás málnás krémet. A ricottát dolgozzuk össze a tejföllel, cukorral, tojással.
  2. Robotgéppel, alacsony fokozaton jól keverjük össze az alapanyagokat.
  3. Majd a málnát dobáljuk bele a krémbe.
  4. Ha kész a krém, akkor mehet is rá az elősütött kekszrétegre.
  5. Mielőtt visszatennénk a sütőbe, állítsuk bele a tortaformánkat vízzel telített tepsibe. Nagyon fontos, hogy a formánk, amiben a torta fog sülni, jól legyen körbetekerve alufóliával, nehogy befolyjon a víz. Ebben a vízgőzben süssük 20 percig.

Málnapüré

  1. Eközben a málnát a cukorral tegyük fel főni, majd pár perc után adjuk hozzá a zselatint, és főzzük össze.
  2. Ha letelt a 20 perc, öntsük a málnás pürét a ricotta rétegre.

Mascarponekrém

  1. Erre jöhet a mascarpone réteg. A krémsajtot keverjük el a cukorral, tojással és vaníliás cukorral.
  2. A fehér csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, és keverjük a mascarponés krémhez.
  3. Majd az egész mehet a málnapürére.
  4. A tortát visszatesszük a sütőbe, és 1 órán keresztül tovább sütjük.

Díszítés

  1. Ha megsült a sajttortánk, kicsit állni hagyjuk, hűtjük.
  2. Majd jöhet a díszítés. Az étcsokoládét apróra törjük, és hőálló tálba tesszük.
  3. A tejszínt lassú tűzőn vízgőz fölött melegítjük, majd a csokoládéra öntjük, és ezzel együtt hűtjük.
  4. Mikor megfelelően eldolgoztuk a csokoládét a tejszínnel, állni hagyjuk, és kihűlt állapotban ráöntjük a mascarpone rétegre.
  5. A süteményt fehércsokoládé darabokkal és málnával díszítjük. A kész tortát pár órára hűtőbe tesszük, majd szeretettel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 008
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Miri

Mióta szakács: 2015.08.04.
1 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nosalty receptverseny
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

cheese cake

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1327
zabkeksz 365 g
vaj 70 g
ricotta 250 g
tejföl 150 g
tojás 2 db
cukor 200 g
málna 200 g
málna 220 g
cukor 150 g
zselatin 6 g
víz 2 ek
mascarpone 500 g
cukor 180 g
vaníliás cukor 1 csomag
fehér csokoládé 150 g
tojás 2 db
étcsokoládé 220 g
habtejszín 250 g
fehér csokoládé 50 g
málna 100 g