Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói vörös rizs

Mexikói vörös rizs
Mexikói vörös rizs
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ízletes egytálétel. Az erős paprika teszi különlegessé. Nekünk a szaftosabb változat "jött be".

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ételízesítő helyett leveskockát is használhatunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük, beletesszük a rizst, és kevergetve pirítjuk. Majd hozzáadjuk a finomra aprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, valamint az apró darabokra vágott erős paprikát, köményt. Addig kevergetjük, amíg a hagyma és a paprika kicsit megfonnyad.
  2. Forró vízben elkeverjük az ételízesítőt és a sűrített paradicsomot. Felöntjük vele a rizst. Ezután beletesszük a lehéjazott és apróra vágott paradicsomot. Megkeverjük. Lefedjük a lábast, és hagyjuk forrni.
  3. Kb. 15 perc múlva levesszük a tűzről, és hagyjuk dagadni a rizst. Többször ellenőrizzük, hogy megfelelően puhul-e rizs. Ha kell, ismét bekapcsoljuk alatta a gázt, ill. a villanyt.
  4. Ha a rizs kellően puha, akkor tányérokra merjük, megszórjuk friss bazsalikommal, és kellemes melegen fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 1 584
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
368 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos rizs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szilágyi Ilona
Szilágyi Ilona Wed, 2019-06-26 08:20

Szia, kömény helyett nem római kömény kell bele? Latin-Amerikában római köményt használnak.

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Wed, 2019-06-26 11:38

Köszönöm! Jó észrevétel. Rossz hozzávalóra kattintottam, amikor a program felkínálta a kömény fajtákat. Üdv. Andi

270
rizs 20 dkg
hegyes erős paprika 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
sűrített paradicsom 2 ek
paradicsom 2 nagy db
ételízesítő 1 teáskanál
római kömény 3 csipet
napraforgó olaj 3 ek
víz 6 dl
0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint