Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mexikói húsgombóc chilis babbal

Mexikói húsgombóc chilis babbal
Mexikói húsgombóc chilis babbal
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csípős étkeket kedvelők figyelmébe ajánlom ezt a finom egytálételt. A Mexikói húsgombócot ötvöztem a chilis bab receptemmel kicsit másként, nagyon izgalmas lett!

hozzávalók / 4 adag

Húsgombóc

Chilis bab

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsgombóchoz összes hozzávalóval jól összedolgozzuk a finomra vágott vöröshagymát és reszelt fokhagymát, majd kb fél órára hidegre tesszük.
  2. Közben elkészítjük a chilis alapot, a felhevített olajon kevés sóval megpároljuk a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot és az apró kockára vágott paprikát, kicsit átforgatjuk, és megszórjuk bőven a chilis alappal, sózzuk, és egy kicsit összefőzzük, közben felöntjük kb 2 dl vízzel, de csak óvatosan, nehogy túl híg legyen.
  3. Ha már kellően összerotyogott, mehet bele a bab és a kukorica is, szükség szerint víz, chilis alap, csipet cukor, beállítjuk az ízét ízlés szerint, csípősnek kell lennie.
  4. Amíg fő az alap, a húsból vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, és olajon elősütjük őket, majd a babhoz adjuk, és együtt készre főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 751
elküldve: 0
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babos-kukoricás egytálétel sertéshússal, chilis bab húsgombóccal, csípős egytálétel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1419
darált marhahús 45 dkg
tojás 1 db
kukoricaliszt 2 evőkanál
mexikói keverék 8 g
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 0.5 közepes db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
vörösbab 1 kg
konzerv paradicsom 24 dkg
csemegekukorica 15 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
mexikói alap 5 dkg
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
napraforgó olaj 4 ek
víz 5 dl