r
Nosalty Logó

Chilis bab István mestertől

István mester
Chilis bab István mestertől
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

931
Kalória
65.3g
Fehérje
120.3g
Szénhidrát
22.5g
Zsír
221.7g
Víz
78.8g
Koleszterin
27.9g
Élelmi rost
18.1g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 931 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3716 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4258.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    2645 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    221.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 931 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261 g

Zsír

  • Összesen
    90.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17034.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1553 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    1380 mg
  • Foszfor
    3225 mg
  • Nátrium
    10580 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    481.3 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

Víz

  • Összesen
    886.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2493 micro
  • Kolin:
    832 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    762 micro
  • β-crypt
    351 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2339 micro
Összesen 3716 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    142 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát.
  2. A húst hozzáadjuk, és átsütjük, majd vizet adunk hozzá, hogy épp ellepje.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket és a többi hozzávalót, és addig főzzük, míg a hús meg nem fő.
  4. Ezzel párhuzamosan megfőzzük a babot egy másik fazékban.
  5. Ha mindkettő kész, akkor a húshoz öntjük a babot, a kukoricát és a két zacskó alapport.
  6. Szükség szerint (ha túl sűrű lenne) az elfőtt vizet pótoljuk.
  7. Szükséges kevergetni, hogy a szósz oda ne égjen.
  8. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 110 p

Vendégségben ettünk először csilis babot, azóta nagyobbik fiam kedvence. Szinte nincs olyan hónap, hogy ne lenne elkészítve.

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek