Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis bab István mestertől

Chilis bab István mestertől
Chilis bab István mestertől
130 perc / előkészület: 20 perc főzés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégségben ettünk először csilis babot, azóta nagyobbik fiam kedvence. Szinte nincs olyan hónap, hogy ne lenne elkészítve.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát.
  2. A húst hozzáadjuk, és átsütjük, majd vizet adunk hozzá, hogy épp ellepje.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket és a többi hozzávalót, és addig főzzük, míg a hús meg nem fő.
  4. Ezzel párhuzamosan megfőzzük a babot egy másik fazékban.
  5. Ha mindkettő kész, akkor a húshoz öntjük a babot, a kukoricát és a két zacskó alapport.
  6. Szükség szerint (ha túl sűrű lenne) az elfőtt vizet pótoljuk.
  7. Szükséges kevergetni, hogy a szósz oda ne égjen.
  8. Jó étvágyat kívánok!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 298
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

István mester

Mióta szakács: 2013.09.03.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csilis bab, chili con carne, fűszeres babos egytál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

931
fejtett bab 60 dkg
csemegekukorica 30 dkg
sertéscomb 50 dkg
fehér hagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 kk
bors 1 csipet
köménymag 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
bolognai alap 2 csomag
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db