r
Nosalty Logó

Chilis bab István mestertől

István mester
Chilis bab István mestertől
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

931
Kalória
65.3g
Fehérje
120.3g
Szénhidrát
22.5g
Zsír
221.7g
Víz
78.8g
Koleszterin
27.9g
Élelmi rost
18.1g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 931 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3716 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4258.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    2645 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    221.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 931 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261 g

Zsír

  • Összesen
    90.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17034.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1553 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    1380 mg
  • Foszfor
    3225 mg
  • Nátrium
    10580 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    481.3 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    112 mg

Víz

  • Összesen
    886.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2493 micro
  • Kolin:
    832 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    762 micro
  • β-crypt
    351 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2339 micro
Összesen 3716 kcal
  • 15% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    142 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 206 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát.
  2. A húst hozzáadjuk, és átsütjük, majd vizet adunk hozzá, hogy épp ellepje.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket és a többi hozzávalót, és addig főzzük, míg a hús meg nem fő.
  4. Ezzel párhuzamosan megfőzzük a babot egy másik fazékban.
  5. Ha mindkettő kész, akkor a húshoz öntjük a babot, a kukoricát és a két zacskó alapport.
  6. Szükség szerint (ha túl sűrű lenne) az elfőtt vizet pótoljuk.
  7. Szükséges kevergetni, hogy a szósz oda ne égjen.
  8. Jó étvágyat kívánok!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 110 p

Vendégségben ettünk először csilis babot, azóta nagyobbik fiam kedvence. Szinte nincs olyan hónap, hogy ne lenne elkészítve.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...