Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meggykrémes kuglóf

Meggykrémes kuglóf
Meggykrémes kuglóf
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám receptes füzetében találkoztam ezzel a sütivel... Ő frankfurti koszorúnak írta a nevét... nagyon érdekelt, nem emlékeztem rá, hogy sütött volna ilyet, én nekiálltam megsütöttem... és nem csalódtam benne.  Igaz, annyit módosítottam rajta, hogy a liszt helyett pudingokkal dolgoztam... nagyon finom lett.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Keverjük habosra a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal, a rummal, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat is.
  2. A lisztet keverjük el a sütőporral, a sóval, a keményítővel, és jól dolgozzuk össze a tojásos-vajas masszával.
  3. A tésztát kivajazott, kimorzsázott, közepes méretű (kb. 22 cm átmérőjű) kuglófformába öntjük. 160 C fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha megsült, a formában hagyjuk kb. 10 percig hűlni, majd egy tálra borítva tovább hűtjük. Alaposan ki kell hűteni. Nem árt neki egy egész éjszaka, mert szeletelni fogjuk.
  5. A kihűlt tésztát kétszer körbevágjuk. Az alsó lapra kenünk 1/3 rész krémet, rá a következő tésztaréteg, erre ismét 1/3 rész krém, ennek tetejére az utolsó tésztaréteg. A megmaradt krémmel a tetejét és az egész oldalát körbekenjük. Az oldalát és a tetejét alaposan megszórjuk a durvára vágott dióval, és a tetejére ültetjük a 12 szem meggykompótot.
  6. Hűtőszekrénybe tesszük, és lehűtjük. Jó vele várni egy éjszakát, hogy az ízek összeérjenek.

Krém

  1. A pudingokat, a cukrot csomómentesre keverjük 1 dl tejjel, majd a többi tejjel és a meggylével sűrűre főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Hűlés után, hozzákeverjük a rumot, majd a puha vajjal alaposan kihabosítjuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 672
elküldve: 1
receptkönyvben: 22
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

frankfurti koszorú, meggyes kuglóf, kuglóf meggykrémmel bevonva

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

580
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
rum 1 ek
tojás 3 db
finomliszt 15 dkg
étkezési keményítő 10 dkg
1 csipet
sütőpor 2 teáskanál
puncs pudingpor 1 tasak
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 10 dkg
tej 3 dl
meggylé 3 dl
rum 2 ek
vaj 20 dkg
meggybefőtt 10 dkg
dió 15 dkg