r
Nosalty Logó

Diós-almás kuglóf

Katica
Diós-almás kuglóf
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

359
Kalória
6.3g
Fehérje
38.5g
Szénhidrát
21.1g
Zsír
46.8g
Víz
54g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
20.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 359 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 359 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    211 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2589.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1068 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    384.8 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    468.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1227 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    847 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 3584 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, és annyi vízben (amibe facsartunk pár csepp citromlevet), hogy ellepje, félretesszük.
  2. A margarint, a cukrokat elkeverjük, hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amiben elkevertük a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a kardamomt, a darált diót, a durvára vágott diót, majd alaposan összekeverjük.
  3. Az almákat alaposan letörölgetjük és közvetlen a masszába reszeljük egy nagy lukú reszelőn, majd ezt is alaposan összekeverjük. Margarinnal kikent, liszttel megszórt (ha szilikonos a formánk, ez a művelet kimarad), 22 cm-es kuglófformába öntjük a tésztát.
  4. 180 C fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen. Tetejét enyhén porcukrozva szervírozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Nagyon szeretjük a kuglófokat. Főleg ezt, mert diós is, mert almás is, mert szaftos is, és nem utolsó sorban egy viszonylag könnyű, gyors kevert tészta, amolyan "dobj össze mindent egy tálba, keverd alaposan össze, majd süsd meg". És ami fő, elronthatatlan.

További receptek

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...