r
Nosalty Logó

Szaftos cseresznyés kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Szaftos cseresznyés kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kuglófhoz

A tálaláshoz

Összesen 528 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kuglófhoz

A tálaláshoz

Összesen 6345 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kuglófhoz

A tálaláshoz

Összesen 302 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 528 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    273.7 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    188 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2301.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    917.2 g
  • Cukor
    594 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    548.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    162 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1195 micro
Összesen 6345 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    109.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 302 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A kuglófhoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A kuglófhoz

  1. A tojásokat, cukrot, citromhéjat és vaníliás cukrot egy tálba tesszük, majd alaposan kihabosítjuk (nagyjából 5-7 perc alatt) konyhai robotgéppel: a keverék legyen világos és nagyon habos. Ekkor folyamatos keverés mellett, fokozatosan hozzácsorgatjuk az olívaolajat, míg az összeset fel nem veszi.
  2. Egy tálban elkeverjük a lisztet, sütőport, szódabikarbónát és sót. A tojásos-olajos alaphoz először a liszt harmadát adjuk, elkeverjük, majd a tej felét. Utána jöhet a liszt második harmada, az elkeverés után pedig a maradék tej. Végül a maradék lisztet hozzáadva befejezzük a masszát.
  3. Kivajazunk és kilisztezünk egy kuglófformát, majd beleöntjük a masszát. A tetejére szórjuk a kimagozott gyümölcsöt, majd 180 fokos sütőbe toljuk a formát. 60 perc alatt készre sütjük: mielőtt kivennénk, végezzünk tűpróbát.

A tálaláshoz

  1. A porcukrot elkeverjük annyi befőttlével, amennyit felvesz: így kapjuk majd a legsűrűbb cukormázat, ami szép kopogósra és fényesre szilárdul a süteményen. Ezzel leöntjük, majd tetszés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1487
  • Feltöltés dátuma: 2024. június 11.

Receptkategóriák

Szaftos cseresznyés kuglóf
Lakos Benedek 307 recept

Kuglófot az év bármely szakában süthetünk, mégis nyáron a legnagyobb élvezet a sütemény, ha teleszórhatjuk a kedvenc gyümölcsünkkel. Például cseresznyével: a savanykás szemek ebben az olívaolajtól szaftos és karakteres tésztájú kuglófban landolhatnak.

Hozzávalók

A kuglófhoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek