r
Nosalty Logó

Medvehagymás-csirkemájas töltött csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás-csirkemájas töltött csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1127 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2249 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 128 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2063.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    6715 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1234 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6702 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 1127 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    99.5 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1832 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4126.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    1987 mg
  • Nátrium
    1087 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    952.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    13430 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    68 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2469 micro
  • Kolin:
    1089 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13404 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 2249 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    762 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    761 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtiszítjuk, besózzuk. A csirkemájakat szintén megtisztítjuk, darabokra vágjuk.
  2. Kb. 2 dl vörösbort, 1 ek mézet, kevés rozmaringot kikeverünk páclének. Ebbe tesszük a májat pihentetni kb. 15-30 percig.
  3. Közben előmelegítjük a sütőt.
  4. Serpenyőben a páclében megpároljuk a csirkemájakat.
  5. Közben az aprítógépbe beletörünk egy tojást, beleöntjük a tejbe áztatott zsemlét, majd ehhez hozzá szedjük lé nélkül a májakat, kicsit megborsozzuk. Tehetünk egy pici sót is hozzá.
  6. Összeaprítjuk pástétom állagúra. Hozzáadjuk az aprított medvehagymát és kb. 2 ek páclevet, valamint 2 ek zsemlemorzsát. Összekeverjük. Ezt a pástétomot betöljük a csirkecombok bőre alá.
  7. A páclevet és kicsi olajat öntünk tűzálló tálba, amibe belefektetjük a combokat és fóliával lefedjük. Kb. 50 percig sütjük, egyszer átfordítva.
  8. Levesszük a fóliát, és még 10 percig megpirítjuk a bőrét.
  9. Közben a burgonyákat megpucoltuk, felkockáztuk és sós vízben megfőztük. Kevés vajjal, tejjel/tejszínnel pürét készítünk.
  10. A maradék pástétomot alaplében kifőzzük májgombócként, ez is részese lehet a köretnek. Áfonyalevet mézzel, 1 dl vörösborral sziruposra főzünk. Ez díszítheti, illetve fűszerezheti még az ételünket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1623
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Igyekszem a medvehagymát úgy felhasználni, hogy különlegesebb ízeket érjünk el vele.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Én elmentem a vásárba – ezért járok piacra bolt helyett

A bevásárlás 21. századi fogalmában a legfontosabb aspektus talán a sebesség: mindannyian szeretnénk gyorsan letudni az élelmiszerek beszerzését, minél kevesebb macerával. Ez leginkább a diszkontokban és a szupermarketekben megoldható, ahol seperc alatt lefuthatjuk a szükséges köröket. Miért van az, hogy én (és sokan mások) mégis a hosszabb és körülményesebb utat választjuk, és piacra járunk vásárolni? Rögtön elmesélem.

Lakos Benedek

További cikkek