r
Nosalty Logó

Töltött csirke, ahogy witch készíti

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
witch
Töltött csirke, ahogy witch készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

a töltelékhez

Összesen 752 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

a töltelékhez

Összesen 3007 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

a töltelékhez

Összesen 148 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1179.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    537 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 752 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.7 g

Zsír

  • Összesen
    198.7 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4717.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    2147 mg
  • Nátrium
    1527 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1004.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2241 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    195 micro
  • K vitamin:
    767 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    1063 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2049 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2299 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    3060 micro
Összesen 3007 kcal
  • 16% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

a töltelékhez

Elkészítés

a töltelékhez

  1. Először a tölteléket készítsük el. A felhevített olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott gombát, puhára pároljuk. Félrerakjuk hűlni.
  2. A zsemléket tejbe vagy vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, szétmorzsoljuk. A májat elkapirgáljuk, és az összes többi hozzávalóval jól eldolgozzuk.
  3. A csirkét kívül-belül sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával. A mellénél óvatosan elválasztjuk a bőrt a hústól, és megtöltjük, a maradék tölteléket a hasüregbe kanalazzuk. A lábat kössük össze konyhai zsineggel (elvégre egy ifjú hölgyről van szó).
  4. Forró sütőbe rakjuk (230 C) 20 percre.
  5. Kivesszük a csirkét, és vékonyan bevajazzuk, kevés vizet öntünk alá, és közepesre letekert lángon sütjük tovább. 15 percenként locsoljuk a levével.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 39 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 18939
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 09.

Ajánló

Nálunk a mellette sült krumpli szinte kötelező. A csirkéből meg a krumpliból kisült lében pedig rizst főzök, amihez zöldborsót adok, amikor kész, akkor pedig egy nagy csokor petrezselyemmel ízesítem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Horváth Ilona receptje, és nálunk annyira bevált, hogy dupláznom kell az adagot, pedig csak hárman vagyunk. A töltelékben hiába van gomba meg máj (a lánykám két legnagyobb ellensége), legelőször az tűnik el az utolsó morzsáig. Annyit azért változtattam rajta, hogy nem zsírral locsolom le a sütés elején, hanem csak vajjal vékonyan bekenem, mert sokkal szebben megpirul tőle. A sütési idő nekem azért ilyen sok, mert az itteni "csirkék" már nagykorúak. Ha szerencsés vagyok, akkor kapok 3 pound-osat, ami kb. 1,3 kg. 

Hozzávalók

a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek