Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán töltött csirke

Mediterrán töltött csirke
Mediterrán töltött csirke
90 perc / előkészület: 25 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Vidék íze újság 2010 évi 10. számában az 54.oldalon "Szeretet a legjobb fűszer" címen jelent meg receptünk a mellékelt fotóval.


hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A töltelékhez

ajánlat

A receptet karácsonykor elkészíthetjük kisebb növendék pulykából is. A citrusfélékkel, gyümölccsel és mézzel ízesített szárnyas a karácsonyi vacsorának is emlékezetes fogása lehet..
Borajánlat: Szeremley Huba: Szürkebarát, 2006.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk meg a körtét és az almát, szedjük ki a magházát, és kockázzuk fel. 
  2. Olvasszuk fel a vajat, futtassuk meg rajta a felkockázott gyümölcsöt és a csirkemájakat is.
  3. A májat vegyük ki, turmixoljuk össze a dióval, majd ezt a pépet adjuk a gyümölcsökhöz. Közben mossuk meg a citromot és a narancsot, reszeljük le a héját, és keverjük a töltelékbe a mézzel együtt, majd ízesítsük sóval, borssal.
  4. Mossuk meg a csirkét, dörzsöljük be kívül-belül sóval és olajjal, borsozzuk, töltsük meg.
  5. Tegyük előmelegített sütőbe, süssük először alufólia alatt, majd amikor puhulni kezd, vegyük le a fóliát.
  6. Csavarjuk ki a narancs és a citrom levét, öntözzük meg vele a csirkét, és folyamatosan locsolgatva közepes hőmérsékleten így süssük tovább.
  7. Mossuk meg a szőlőt, szemezzük le, és tegyük a majdnem kész csirke köré.
  8. Így süssük még 10-15 percig.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 434
elküldve: 5
receptkönyvben: 274
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött csirke mediterrán módra, töltött csirke gyümölcsökkel, őszi töltött csirke, töltött csirke ősziesen

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-10-29 21:03

Nagyon klassz,már az újságban is tetszett.Ugye nincs harag, de én a szőlőt kihagyom, mert nem szeretjük.Mást lehet esetleg helyette,vagy elég, ami benne van gyümölcs? Mentve és barátnőnek elküldve!Éva-Anyóca

csato
csato Fri, 2010-10-29 14:17

Hú- ha!
Baromi jól hangzik!
De mint az előbb írtam a kelkáposztás palacsinta receptjénél,a konyhám romokban!
Na majd ha kész lesz legyártom! Addig éhezés...........Ill .itt lakom majd jól a képektől!Szóval légyszi küldjetek sokat!!!!!!!!De mentve van ám!köszi Csató

906
csirke 1 kg
citrom 1 db
narancs 1 db
szőlő 10 dkg
olívaolaj 6 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
alma 2 db
körte 1 db
dió 15 dkg
csirkemáj 2 db
méz 1 ek
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint