r
Nosalty Logó

Mediterrán töltött csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mártika és Feri
Mediterrán töltött csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

Összesen 906 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

Összesen 3619 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A csirkéhez

A töltelékhez

Összesen 148 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    874.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    828 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    817 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 906 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169.5 g

Zsír

  • Összesen
    265.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    100 g
  • Koleszterin
    844 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3496.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    1906 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1309.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3314 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    798 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3268 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    291 micro
  • Likopin
    35 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 3619 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A töltelékhez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Hámozzuk meg a körtét és az almát, szedjük ki a magházát, és kockázzuk fel.
  2. Olvasszuk fel a vajat, futtassuk meg rajta a felkockázott gyümölcsöt és a csirkemájakat is.
  3. A májat vegyük ki, turmixoljuk össze a dióval, majd ezt a pépet adjuk a gyümölcsökhöz. Közben mossuk meg a citromot és a narancsot, reszeljük le a héját, és keverjük a töltelékbe a mézzel együtt, majd ízesítsük sóval, borssal.
  4. Mossuk meg a csirkét, dörzsöljük be kívül-belül sóval és olajjal, borsozzuk, töltsük meg.
  5. Tegyük előmelegített sütőbe, süssük először alufólia alatt, majd amikor puhulni kezd, vegyük le a fóliát.
  6. Csavarjuk ki a narancs és a citrom levét, öntözzük meg vele a csirkét, és folyamatosan locsolgatva közepes hőmérsékleten így süssük tovább.
  7. Mossuk meg a szőlőt, szemezzük le, és tegyük a majdnem kész csirke köré.
  8. Így süssük még 10-15 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 19620
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 29.

Ajánló

A receptet karácsonykor elkészíthetjük kisebb növendék pulykából is. A citrusfélékkel, gyümölccsel és mézzel ízesített szárnyas a karácsonyi vacsorának is emlékezetes fogása lehet.. Borajánlat: Szeremley Huba: Szürkebarát, 2006.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán töltött csirke
Mártika és Feri 107 recept

A Vidék íze újság 2010 évi 10. számában az 54.oldalon "Szeretet a legjobb fűszer" címen jelent meg receptünk a mellékelt fotóval.

Hozzávalók

A csirkéhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek