Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán tokány

Mediterrán tokány
Mediterrán tokány
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagy melegben valami könnyű, de látványos étellel szerettük volna unokáinkat megörvendeztetni. Az elnevezés költői, fantáziám terméke. Jól hangzik és az unokák is lelkesen fogyasztották el. Az íze mellett a sokféle szín volt a nyerő. A fényképen a nagyobbik unoka adagja látszik. Ő rettentően rossz evő és olyan vékony, mint egy nádszál. Ez utóbbi- lány létére -felnőttként biztosan az előnyére fog válni, de most a válogatóssága nagyon feladja nekünk a leckét.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti a könnyű zöldséges - húsos ételeket.

Főtt rizzsel tálaljuk és koktélparadicsommal díszítjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykacombfilét kisujjnyi csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és félretesszük.
  2. A paprikákat megmossuk, vékony csíkokra vágjuk.
  3. Leöntjük a gyöngyhagymáról az ecetet. A hagymákat megtisztítjuk. A vöröshagymát apróra felkockázzuk, a fokhagymagerezdeket szétzúzzuk.
  4. A ceruzababot megmossuk, megtisztítjuk, kevés vízben megpároljuk és leszűrjük. A levét is felfogjuk, mert még szükségünk lesz rá.
  5. A koktélparadicsomokat megmossuk, és a kocsányukat eltávolítjuk.
  6. Az oregánót apróra vágjuk.
  7. Olívaolajon a felkockázott hagymát megpároljuk, hozzáadjuk felcsíkozott pulykahúst és a zúzott fokhagymát. Addig pirítjuk, ameddig a hús ki nem fehéredik. Felöntjük a borral, rátesszük a felcsíkozott paprikákat, rárakjuk a zöldfűszereket és lefedve pároljuk.
  8. Amikor a hús majdnem teljesen megpuhult rátesszük a gyöngyhagymákat, és a megpárolt babokat. Lefedjük, és készre pároljuk. Szükség esetén a megmentett bablével pótoljuk az elpárolgott folyadékot, és készre ízesítjük.

 
 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 305
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zoli

Mióta szakács: 2012.02.17.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges tokány, pulykatokány zöldségesen, paradicsomos-zöldbabos pulykatokány

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

395
pulykacomb 1 kg
zöldbab 50 dkg
koktélparadicsom 25 dkg
piros kaliforniai paprika 2 db
sárga kaliforniai paprika 2 db
tv paprika 2 db
ecetes gyöngyhagyma 25 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 1 fej
rozmaring 1 szál
oregánó 1 szál
bors 1 kk
1 kk
olívaolaj 3 ek
fehérbor 3 dl