r
Nosalty Logó

Mediterrán tésztasaláta paradicsom pestoval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Mediterrán tésztasaláta paradicsom pestoval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A salátához

A pestohoz

Összesen 541 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A salátához

A pestohoz

Összesen 2156 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A salátához

A pestohoz

Összesen 141 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    12762 micro
  • Lut-zea
    2719 micro
Összesen 541 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.2 g

Zsír

  • Összesen
    114.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2682.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    1139 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    756.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    165 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    552 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    839 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    3144 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    51048 micro
  • Lut-zea
    10876 micro
Összesen 2156 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3400 micro
  • Lut-zea
    724 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

A salátához

A pestohoz

Elkészítés

A salátához

  1. Főzzük ki a tésztát, enyhén sós lobogó vízben. A tészta akkor jó ha enyhén roppanós , majd hagyjuk kihűlni.
  2. Térjünk át a pestóhoz!

A pestohoz

  1. A szárított paradicsomot kezdjük el egy kevés olajjal turmixolni, az újhagymával, pirított fenyőmaggal, szardellával és reszelt parmezánnal, valamint egy csipet szárított chilivel.
  2. Sót semmiképpen ne adjunk hozzá, mert az olajban érlelt paradicsom mindig elég sós. Ha egyneművé vált turmixolás közben, a maradék olívaolajat is keverjük bele.
  3. Készítsük el a tészta maradék alkotóelemeit. Az articsókát vegyük ki a levéből és vágjunk belőle kis szeleteket és a 1 cm vastagságú cukkiniszeletekkel forró serpenyőben kissé pirítsuk meg.
  4. Ha minden hozzávalót kihűtöttünk, keverjük össze a főtt hideg tésztát a szárítottparadicsom-pestoval, az articsókás cukkínivel, reszelt parmezánnal, frissen őrölt fekete borssal, szeletelt újhagymával és friss, tépkedett bazsalikomlevéllel.
  5. Tálaláskor halmozzuk a tésztát a tányér közepére és frissítésként cikkezett koktélparadicsomot is adhatunk hozzá .
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4640
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 16.

Ajánló

Ha szeretnénk hozzá húst is fogyasztani, enyhébb pácolású sonkák nagyon kiváló kísérője lehet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A fine dining éttermekben bármikor megkóstolhatjuk a legkülönlegesebb fogásokat mesterszakácsok keze alól, azonban vannak olyan ételek, amelyekkel otthon is meglephetjük párunkat vagy családunkat. Íme egy könnyű nyári recept, Orosz Gábortól, a KIOSK Budapest séfjétől, aki az idei Le Diner en Blanc fogásaiért is felel.  Ha szeretnétek részt venni ezen a különleges budapesti titkos eseményen, itt tudtok regisztrálni! 

Hozzászólások

Hozzávalók

A salátához

A pestohoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek