Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán tésztasaláta paradicsom pestoval

Mediterrán tésztasaláta paradicsom pestoval
Mediterrán tésztasaláta paradicsom pestoval
18 perc / előkészület: 10 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fine dining éttermekben bármikor megkóstolhatjuk a legkülönlegesebb fogásokat mesterszakácsok keze alól, azonban vannak olyan ételek, amelyekkel otthon is meglephetjük párunkat vagy családunkat. Íme egy könnyű nyári recept, Orosz Gábortól, a KIOSK Budapest séfjétől, aki az idei Le Diner en Blanc fogásaiért is felel. 

Ha szeretnétek részt venni ezen a különleges budapesti titkos eseményen, itt tudtok regisztrálni! 

hozzávalók / 4 adag

A salátához

A pestohoz

ajánlat

Ha szeretnénk hozzá húst is fogyasztani, enyhébb pácolású sonkák nagyon kiváló kísérője lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

A salátához

  1. Főzzük ki a tésztát, enyhén sós lobogó vízben. A tészta akkor jó ha enyhén roppanós , majd hagyjuk kihűlni.
  2. Térjünk át a pestóhoz!

A pestohoz

  1. A szárított paradicsomot kezdjük el egy kevés olajjal turmixolni, az újhagymával, pirított fenyőmaggal, szardellával és reszelt parmezánnal, valamint egy csipet szárított chilivel.
  2. Sót semmiképpen ne adjunk hozzá, mert az olajban érlelt paradicsom mindig elég sós. Ha egyneművé vált turmixolás közben, a maradék olívaolajat is keverjük bele.
  3. Készítsük el a tészta maradék alkotóelemeit. Az articsókát vegyük ki a levéből és vágjunk belőle kis szeleteket és a 1 cm vastagságú cukkiniszeletekkel forró serpenyőben kissé pirítsuk meg.
  4. Ha minden hozzávalót kihűtöttünk, keverjük össze a főtt hideg tésztát a szárítottparadicsom-pestoval, az articsókás cukkínivel, reszelt parmezánnal, frissen őrölt fekete borssal, szeletelt újhagymával és friss, tépkedett bazsalikomlevéllel.
  5. Tálaláskor halmozzuk a tésztát a tányér közepére és frissítésként cikkezett koktélparadicsomot is adhatunk hozzá .

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 4 141
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1194 recept

receptjellemzők

nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
adag: 4 főre

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

541
fusilli tészta 20 dkg
2 csipet
articsóka 30 dkg
cukkini 30 dkg
koktélparadicsom 20 dkg
újhagyma 2 db
bazsalikom 1 marék
szárított paradicsom 10 dkg
fenyőmag 1 ek
chili 1 csipet
parmezán sajt 3 g
olívaolaj 50 ml
repceolaj 50 ml
fekete bors 1 csipet
újhagyma 1 db
szardellapaszta 1.5 g