r
Nosalty Logó

Mediterrán tésztasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mediterrán tésztasaláta
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 675 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2701 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    672 micro
  • β-karotin
    1854 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 675 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    95.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5464.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    1970 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    1647 mg
  • Nátrium
    1073 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1079 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    367 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1140 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    2688 micro
  • β-karotin
    7416 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    1452 micro
Összesen 2701 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    251 micro
  • β-karotin
    692 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    480 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sós vízben kifőzzük a tésztát, előírás szerint.
  2. Közben egy keverőtálba beleöntjükaz olajat, hozzáadjuk a préselt fokhagymát és az apróra vágott lilahagymát.
  3. A paradicsomot meghámozzuk, és magvaitól megszabadítjuk, és apróra vágjuk, majd a répát is felcsíkozzuk (vékonyra).
  4. Ha a tészta majdnem kész, leszűrjük, a keverőtálba tartalmához öntjük és az egészet jól összekeverjük.
  5. Rádobjuk a paradicsomot, a kockára vágott mozzarellát és a répát is.
  6. Keverjük, és ha kell még, olajjal, sóval, borssal ízesítem.
  7. A végén meghintjük az apróra vágott oregánóval
  8. Lehűtve tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 260
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 60203
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 12.

Ajánló

Önmagában, vagy köretként isteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Meguntam a krumpli, rizs köretet. Kerestem más lehetőséget. Sokminden mellé kitűnően illik ez a tésztasaláta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...