r
Nosalty Logó

Mediterrán patiszonos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sárika konyhája-Bíró Sára
Mediterrán patiszonos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    2471 micro
Összesen 592 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2142 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    832 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    865.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    281 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    1187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    4942 micro
Összesen 1184 kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    308 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megsütjük sütőben a padlizsánt ( vagy parázson,az az igazi). A patisszont feldaraboljuk, ujjnyi kockákat vágunk és ételízesítős vízben 4-5 perc alatt megfőzzük.
  2. Felaprítjuk a hagymát, a paprikát, olívaolajon elődinszteljük, majd rátesszük a fokhagymát és a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, szárított bazsalikommal.
  3. Botmixerrel összezúzzuk. Beletesszük a patisszont , 1 teáskanál mascarponet, összeforraljuk és a tésztával kínáljuk. Tetejére parmezánt hintünk ( szárított bazsalikomot) is tehetünk rá. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 968
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mediterrán patiszonos tészta
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek