r
Nosalty Logó

Olasz tésztasaláta Júlia konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Júlia
Olasz tésztasaláta Júlia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 4218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    738.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 421 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    334.4 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    213 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7383.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    2112 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    3052 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    782 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    726 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    230 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    338 micro
  • β-karotin
    2364 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2100 micro
Összesen 4218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    518 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát főzzük meg a csomagoláson leírtak alapján. Amikor leszűrjük, akkor figyeljünk arra, hogy kb. egy bögrényi főzővizet tegyünk félre. A tésztát egy tepsire terítjük és hagyjuk hűlni.
  2. Amíg a tészta hűl, addig felvagdossuk a paradicsomokat, a paprikát és a mozzarellát.
  3. Az öntethez jól összekeverjük az olajat a citromlével, az oregánóval, a mustárral, a mézzel, az apróra tört fokhagymával és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A tésztát egy nagy tálba tesszük és jól elkeverjük a feldarabolt zöldségekkel és sajtokkal.
  5. Az önteten kavarunk egyet, hogy összeálljon majd a tésztára csurgatjuk és jól elkeverjük. Ha nagyon száraz lenne így a tésztasaláta, akkor tegyünk hozzá még a főzővízből.
  6. Fogyasztható azonnal is, vagy 1-2 óra hűtés után is.
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2543
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyáron nagyjából ennyi az a mennyiség, amennyit hajlandó vagyok eltölteni a konyhában főzéssel. Szerencsére a tészta mellett nem kell ott görnyedni, viszont a hideg tésztasaláta kiváló köret lehet egy grillpartin. Ha magában szeretnénk enni és húsevők vagyunk, akkor szerezzünk be jóféle olasz szalámit és tegyünk kis darabokat a salátához.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek