Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nokedlivel rakott csirke cserépedényben

Nokedlivel rakott csirke cserépedényben
Nokedlivel rakott csirke cserépedényben
85 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A múlt hétvégén kipróbáltam egy újabb rakott ételt, ami a családnak nagyon bejött, ezért most közkinccsé teszem. 
Az alap nagyon egyszerű: nokedli párosítva csíkokra vágott csirkehússal, és mindez nyakon öntve tejföllel és sajttal. Az egész pedig cseréptálban összeállítva, sütőben készre sütve.

hozzávalók / 4 adag

A nokedlihez

A csirkéhez

ajánlat

Friss ecetes salátával párosítva a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cserépedényt hidegvízbe áztatjuk, amíg a nokedlit és a húst elkészítjük. A lisztből és a tojásból egy csipetnyi sóval, és annyi vízzel, amennyit felvesz lágy nokedlitésztát készítünk. Ezt forró, lobogó vízbe szaggatjuk, és készre főzzük. Leszűrjük és félretesszük.
  2. A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk. A hagymát vékonyra szeleteljük és egy kevés olajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadjuk a csirkehúst, és fehéredésig sütjük. Közben sóval, borssal, majorannával fűszerezzük.
  3. A cserépedény aljára néhány darabka vajat teszünk, majd egyenletesen elterítjük rajta a nokedlit. Erre ráöntjük az elősütött csirkét (ha levet eresztett, az is mehet bele). A tejfölt egy kistálban elkeverjük a tejjel - hogy hígítsuk egy kicsit - majd egyenletesen a hús tetejére kanalazzuk.
  4. Az egészet hideg sütőbe toljuk, és a hőfokot lassan, fokozatosan (kb. 10 percenként) feljebb emelve 40-45 percig sütjük. Ezután rászórjuk a reszelt sajtot is, és további 10 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 475
elküldve: 13
receptkönyvben: 480
elkészítve: 15/26
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott sajtos csirke nokedlivel római tálban, pataki tálban sült tejfölös-sajtos csirke galuskával

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Wed, 2012-04-18 13:57

Kedves Timi!
Nagyon teszik a recepted, holnap ezt tervezem készíteni!
Azt írtad, hogy "... a sütőben a hőfokot lassan, fokozatosan (kb. 10 percenként) feljebb emelve 40-45 percig sütjük." Pontosan "melyik fokokon" állsz meg? Vagy hány fokonként emeled és milyen sokáig sütöd az adott fokon? Lehet túlbonyolítom, de így még nem sütöttem.
Válaszodat előre is köszönöm.
Üdv, WM

iceflower
iceflower / iceflower Wed, 2012-04-18 17:29

Kedves WhiteMagic!
Hideg sütővel kezdek, és kb. 30 fokonként emelem a hőt 15 percenként. Általában 180 foknál állok meg, cserépedényben annál magasabb hőfokot nem szoktam használni.
Remélem, sikerül neked is elkészíteni!

Timi

Tristi
Tristi Mon, 2012-03-26 10:47

Nagyon köszi a receptet,1o-est kaptam rá:)Isteni,de tényleg nélkülözhetetelen mellé a zöldsaláta ilyen-olyan öntettel:)

szaboadel
szaboadel Mon, 2012-03-19 08:18

Köszi a receptet, mivel szeretek új dolgokat kipróbálni, el fogom készíteni.
Üdv.,minden jót: Adél

Kat
Kat Thu, 2012-03-15 21:11

Csodálkozom, hogy ezt az ételt még senki nem kommentálta. Én biztos kipróbálom. Köszönet az ötletért! További szép hétvégét Neked, kedves Iceflower! :) Üdv. Kata

iceflower
iceflower / iceflower Fri, 2012-03-16 13:45

Köszönöm Kata, nagyon aranyos vagy! Mindenképpen írd meg, hogyan sikerült, ha kipróbálod. Neked is szép hétvégét kívánok - végre megjött hozzá a jóidő is! :)
Üdv: Timi

1008
finomliszt 40 dkg
tojás 1 db
1 csipet
csirkemell filé 60 dkg
vöröshagyma 1 db
napraforgó olaj 2 ek
fehér bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tejföl 350 g
tej 1 dl
sajt 20 dkg
vaj 3 dkg