Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mediterrán köles

Mediterrán köles
Mediterrán köles
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazán könnyed, egészséges és finom nyári étel! :) Az édeskömény ad neki egy kis különleges ízt, de ha valaki nem szereti, nyugodtan elhagyható, úgy is nagyon finom lesz! :) 

hozzávalók / 4 adag

Köles

Ragu

Szólj hozzá!

elkészítés

Köles

  1. A kölest megmossuk, és sós vízben feltesszük főni.

Ragu

  1. Olívaolajon üvegesre pároljuk a felkockázott vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk.
  3. Felöntjük a paradicsomlével, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk az aprított rozmaringgal és a bazsalikommal, majd hozzáadjuk a 3 gerezd apróra vágott fokhagymát.
  4. Ha felforrt, beletehetjük a zöldborsót (én most fagyasztottat használtam), a vékony csíkokra vágott édesköményt és a felkockázott paradicsomot.
  5. Kb. 15 perc alatt készre főzzük, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel, majd hozzákeverjük a megfőtt kölest. Tálalhatunk! :)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 12 637
elküldve: 1
receptkönyvben: 148
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Szasza0217

Mióta szakács: 2016.06.29.
1 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldséges csirke kölessel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

294
köles 125 g
víz 4.5 dl
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
csirkemell filé 1 db
paradicsomlé 3 dl
paradicsom 2 közepes db
zöldborsó 15 dkg
édeskömény 0.5 közepes db
rozmaring 1 szál
petrezselyem 0.5 csokor
bazsalikom 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint