r
Nosalty Logó

Mascarponés-fehérboros sütőtökkrémleves ropogós zsályalevéllel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Rántott békA
Mascarponés-fehérboros sütőtökkrémleves ropogós zsályalevéllel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 428 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1285 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 67 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1171 micro
  • β-karotin
    9782 micro
  • β-crypt
    4865 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 428 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3165 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    1722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    954.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3389 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    3512 micro
  • β-karotin
    29345 micro
  • β-crypt
    14595 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    358 micro
Összesen 1285 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    1546 micro
  • β-crypt
    769 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 67 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felhevített vajon megpirítjuk a zsályaleveleket, majd amikor készen vannak (3-4 perc), szalvétára, papírtörlőre félretesszük őket, hogy ropogósra száradjanak.
  2. Az edényben maradt vajra dobjuk a felkockázott vöröshagymát, és ha már üveges, akkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Azért érdemes a fokhagymát később adagolni, mert nagyon könnyen odaég. Felöntjük a sistergő hagymát a fehérborral, és hagyjuk egy pár percet főni. A nagyobb kockákra vágott sütőtököt, burgonyát és édesburgonyát ezt követően tesszük az edénybe. Megkeverjük a zöldségeket a hagymás, boros lében, majd felöntjük az alaplével, és annyi vizet adunk hozzá, hogy bőségesen ellepje a zöldségeket. Nagy lángra kapcsoljuk a gázt az edény alatt. Nem érdemes ennél több folyadékot adni hozzá, ha igazán krémes levest szeretnénk.
  3. Miután forrni kezd, kb. közepesre állítjuk a gázt, sóval, borssal fűszerezzük, és addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  4. Ha a zöldségek puhára főttek, botmixerrel turmixoljuk a levest. Ekkor adjuk hozzá a mascarpone-t. Ha a sajt teljesen elolvadt, akkor kész a finom levesünk.
  5. Tálaláskor tökmaggal, szezámmaggal, lenmaggal szórjuk meg a tetejét, és ha ügyesek voltunk, akkor szépen megállnak a tetején. :)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6944
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mascarponés-fehérboros sütőtökkrémleves ropogós zsályalevéllel
Rántott békA 1 recept

Az őszi, téli esték kedvencei a krémlevesek. És miből is főzhetnénk ilyenkor fincsi krémlevest, ha nem az egyik nagy őszi zöldségslágerből, a sütőtökből?! 

Hozzászólások (1)

Palek

Nagyon finom leves! Édesburgonya nélkül készítettem, de így is tökéletes volt, a pirított zsályalevél koronázta meg! (A magvakat én egy kicsit megpirítottam rászórás el?tt.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek