Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványsajttal gratinírozott polenta

Márványsajttal gratinírozott polenta
Márványsajttal gratinírozott polenta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fűszeres bárány vagy marhahúsok kedvelt körete lehet.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tej és az alaplé keverékét tegyük fel főni, dobjuk bele a vajat és babérlevelet, sózzuk, borsozzuk és préseljünk hozzá 2 cikk fokhagymát.
  2. Forráspont elérésekor, kevergetés mellett adjuk hozzá lassan a polentát és addig főzzük, míg az edény faláról el nem válik. Majd öntsük egy kiolajozott tepsibe. A tepsi mérete olyan legyen, hogy a dararéteg kb 3-4 cm magasságúra tudjon terülni. Hűtőben hagyjuk kihűlni.
  3. Egy mixerbe tegyük bele a magtalanított paprikát, a cikkre vágott paradicsomot, a fokhagymát, a csilit és a bazsalikomlevelet. Jól mixeljük össze, majd tetszőlegesen fűszerezzük és kb 100 ml olajjal ismét dolgozzuk össze.
  4. A közben kihűlt polentát borítsuk ki a tálból, majd vágjuk 4x4 cm-es kockákra és kis távolságot hagyva egymástól ismét helyezzük a sütőtepsibe. Öntsük rá a paprikás öntetet, és minden kocka tetejére rakjunk márványsajt darabkát.
  5. Előmelegített, 160 fokos sütőben kb 20 percet süssük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 618
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Barny

Mióta szakács: 2013.01.19.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kukoricadara köret, polenta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Mon, 2013-02-18 20:36

Hú, ez állati! Szerintem már így is bőven jó lesz vacsorára egy kis salátával. Amint tudom, ki is próbálom, köszi :)

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-02-18 08:06

Barnabas, a legjobb polenta recept, amit valaha olvastam! En egy jo kis zold salataval magaban is elkepzlem ebedre, vacsira! Koszonom, mentettem, udv, Torma :)

301
kukoricadara 200 g
alaplé 500 ml
tej 500 ml
vaj 50 g
babérlevél 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kéksajt 200 g
napraforgó olaj 1 dl
pritaminpaprika 2 db
paradicsom 3 db
chili 1 db
bazsalikom 6 levél