Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pórés-paprikás sült polenta

Pórés-paprikás sült polenta
Pórés-paprikás sült polenta
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A polentás alap számtalan variációjú feltétet elbír. Ez egy kissé még téliesebb változat, ami az egyik kedvencem, sok zöldsalátával tálalva.

hozzávalók / 4 adag

Polenta

Feltét

ajánlat

Forró polentával is elkészíthetjük, de a finom, ropogós végeredmény érdekében érdemes a hűtéssel, formából ki, majd betevéssel bíbelődni.

Szólj hozzá!

elkészítés

Polenta

  1. Felforraljuk a vizet a fűszerekkel. Beleszórjuk a kukoricadarát, és állandó kevergetés közben sűrűre főzzük. Alaposan elkeverjük benne a parmezánt.
  2. Lefedve pihentetjük 10 percig.
  3. Folpackkkal kibéleljük azt a sütőformát, amiben majd el szeretnénk készíteni az ételt. Beleöntjük a polentát, és kihűtjük.
  4. Ha kihűlt, kivesszük a formából a fóliával együtt. A formát olívaolajjal megspricceljük, majd visszatesszük a polentát. A tetejét szintén megspricceljük olajjal.

Feltét

  1. A gombát, fokhagymát és a zöldségeket vékonyra szeleteljük. Rászórjuk a polenta tetejére, megspricceljük olajjal, megsózzuk, megborsozzuk, rászórjuk a kakukkfüvet.
  2. Addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
  • tepsi mérete: 30*20*6 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 043
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
125 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült polenta, paprikás póréhagymás sült polenta, zöldséges sült polenta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

143
kukoricadara 75 g
víz 2.5 dl
parmezán sajt 1 dkg
1 kávéskanál
cayenne bors 1 csipet
csiperkegomba 15 dkg
kápia paprika 1 közepes db
póréhagyma 0.5 közepes db
kakukkfű 6 szál
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd