Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gorgonzolás polenta

Gorgonzolás polenta
Gorgonzolás polenta
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából túrós puliszkát szerettem volna készíteni, de sajnos nálunk nem lehet juhtúrót vásárolni, s mivel a hűtőben volt egy doboz gorgonzola, amely felhasználásra várt, a túrós puliszkának egy olasz változata került az asztalra. Ez is nagyon finom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet a sóval és az olajjal langyosra melegítjük, majd állandóan kavarva beleöntjük a kukoricadarát. Állandó kavarás mellett felfőzzük, majd lefedve közepes hőmérsékleten, közbe meg-megkevergetve kb. 30-40 perc alatt sűrűre főzzük.
  2. Hozzákeverjük a vajat és a parmezán felét. Egy alufóliával kibélelt tepsibe öntjük, és elsimítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A kihűlt, megdermedt polentát kézzel durvára tördeljük. Hozzáadjuk a morzsolt gorgonzolát, és lazán elkeverjük. Egy kevés vajjal kikent tűzállótálba öntjük, megszórjuk a maradék parmezánnal.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 748
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: köretek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

parmezános sült polenta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

762
kukoricadara 125 g
víz 500 ml
olívaolaj 1 ek
1 tk
vaj 1 ek
gorgonzola 200 g
parmezán sajt 50 g