r
Nosalty Logó

Márton-napi ludaskása

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Márton-napi ludaskása
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 723 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2895 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    863.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    627 micro
  • β-karotin
    2212 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1602 micro
Összesen 723 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.9 g

Zsír

  • Összesen
    169.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3291.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    1843 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    3453.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    826 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    788 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    2507 micro
  • β-karotin
    8849 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6409 micro
Összesen 2895 kcal
  • 3% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 65 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libaaprólékot megmossuk, 2,5 l hideg vízzel feltesszük főni. Ha felforrt, lehabozzuk, 1 órán át gyöngyöztetjük.
  2. Hozzáadjuk a megpucolt vöröshagymát, fokhagymát és borsot, még 40 percig főzzük, sózzuk.
  3. Hozzáadjuk a megpucolt répákat és zellert, még fél órán át főzzük. nem kell, hogy nagyon puhák legyenek a zöldségek, mert összetörnek a rizottóban.
  4. Az idő leteltével hozzáadjuk a felszeletelt csiperkét és zöldborsót és a májat, majd még 15 percig főzzük.
  5. A húsokat kivesszük a levesből, az egyben lévő répákat és zellert is, a maradékot leszűrjük. A nyakról lefejtjük a húst, a többi belsőséget felkockázzuk, akárcsak a főtt zöldségeket.
  6. A libazsírt felolvasztjuk egy nagy serpenyőben, opálosra pirítjuk rajta a rizst, majd több adagban hozzáadunk 7-8 dl levest. Az új adagot mindig csak akkor, ha az előzőt felszívta. Ha a rizs al dente, hozzáadjuk a húsokat és a zöldségeket, valamit a gombát és borsót.
  7. Megborsozzuk, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 4385
  • Feltöltés dátuma: 2018. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi népi étel, amelyet főleg akkor készítettek, ha libasült volt a háznál, és az aprólékból mást akartak készíteni, mint egy szimpla levest!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek