r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres rizses csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
pussycat
Zöldfűszeres rizses csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 816 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4900 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 177 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 816 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    228.8 g

Zsír

  • Összesen
    242.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3847.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    2133 mg
  • Nátrium
    765 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1268.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    940 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    482 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    828 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1420 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    5760 micro
  • β-crypt
    937 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3248 micro
Összesen 4900 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét feldaraboljuk, és jól beszórjuk ételízesítővel. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
  2. Egy nagyobb lábosban ahagymát kockára vágjuk, és az olajon közepes hőmérsékletenmegdinszteljük.
  3. Most nagyra vesszük a lángot, és ha forró a hagymás olaj, beleforgatjuk a csirkedarabokat úgy, hogy minden oldala kicsit kifehéredjen.
  4. Rádobjuk a kb. 5 cm hosszú csíkokra vágott paprikákat, és együtt forgatjuk tovább, hogy a paprika is megsüljön.
  5. Közben rászórjuk a fűszereket, és az összevágott petrezselymet, sózzuk, ha szükséges.
  6. Most felengedjük 4 bögre (2,5 dl-es)vízzel. Addig főzzük, amíg a csirke majdnem teljesen puha.
  7. Ekkor beletesszük a rizst, felforraljuk, majd a lángot a lehető legkisebbre vesszük, lefedve így pároljuk. Most már nem szabad a fedőt levenni és keverni!
  8. 25-30 perc alatt a rizs megpuhul, és már tálalhatunk is.
  9. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3496
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Az én Mamám mindig így főzte a rizses húsokat, nem pirosra. Eddig úgy is hívtam, hogy fehér rizses hús vagy csirke. A rozmaring és kakukkfüves változatot csak mostanában kezdtem készíteni. Szoktam piros rizses húst is főzni, úgy az Anyósomtól láttam. Mindkettőt nagyon szeretjük. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!