r
Nosalty Logó

Marokkói húsleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Marokkói húsleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 254 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1520 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 75 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1307 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    886 micro
  • β-karotin
    2420 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    956 micro
Összesen 254 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    135.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7842.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    5237 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1491.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1433 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    336 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    283 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    510 micro
  • Kolin:
    561 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5315 micro
  • β-karotin
    14520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9264 micro
  • Lut-zea
    5735 micro
Összesen 1520 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    722 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    461 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 75 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy fazékban -a felhevített olajon- a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk, a kurkumával elkeverve. Hozzáadjuk a 1,5 cm kockára vágott marhahúst, és fehéredésig kevergetjük.
  2. A zellerszárakat vékonyra felszeletelve rakjuk bele.
  3. A paradicsomokat félbevágjuk, és a vágott felüktől kezdve belereszeljük a levesbe, felöntjük 2-2,5 l vízzel.
  4. A petrezselymet meg a koriandert összekötjük, azt is a levesbe dobjuk.
  5. Felforraljuk, majd kis lángon 1 órát főzzük, ha bárányt használunk, akkor 45 percig.
  6. Amíg a hús fő, előkészítjük a többi zöldséget. Megpucoljuk, megmossuk a karalábét (vagy kerekrépát), sárgarépát, felkockázzuk. A cukkinit, ha zsenge nem szükséges pucolni, megmossuk, a két végét levágjuk, és apró kockára vágjuk.
  7. A puhuló húshoz adjuk a karalábét meg a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk, újraforrástól számított 10-12 percig főzzük. Végül belerakjuk a cukkinit meg az orzot, addig főzzük, amíg a tészta megpuhul.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 5174
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Most éppen olyan recepteket gyűjtögetek, amiben kurkuma szerepel. Fekete bors hozzáadásával fejti ki a jótékony hatását a legjobban a szervezetünkre. A gyönyörű színéről meg illatáról ne is beszéljünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.