r
Nosalty Logó

Vörösboros birkapörkölt bográcsban is

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Vörösboros birkapörkölt bográcsban is
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 784 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4702 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 180 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    59.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    300.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 784 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    263 g

Zsír

  • Összesen
    356.7 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5034.1 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    307 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    2692 mg
  • Nátrium
    1135 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1801.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    301 micro
  • β-karotin
    3518 micro
  • β-crypt
    518 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2649 micro
Összesen 4702 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    197 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 180 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockára vágott húst átnézzük, és ha van, leszedjük a faggyús részeket (nem mindet, mert egy kicsi kell az íze, úgy lesz jó), és este hideg vízben hagyjuk reggelig, akkor főzzük.
  2. A hagymából, paprikából, paradicsomból pörköltalapot készítünk, lassan sütve, hogy ne égjen. Amikor már a paradicsom is benne van, rádobjuk a pirospaprikát, rá a húst és a többi fűszert, végül a bort.
  3. Amikor felfőtt, lassú tűzön puhára főzzük fedő alatt, ha sok lé van rajta, levesszük a fedőt egy kicsit, hadd süljön zsírjára.
  4. Krumplival, friss házi kenyérrel isteni.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 96
  • Össznézettség: 42467
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A férjem kedvence, bográcsban is főzöm néha, ugyanígy kell ott is. Csak többet kell figyelni, a tűztől ne égjen le.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szeretném megkérdezni, hogy hol lehet 1.5 kg birkacombot kapni 1500 Ft-ért. költség: 1500 Ft költség egy f?re: 250 Ft elkészítettem: 10 alkalommal

Törölt felhasználó

Színhúsból /birka,bárány/ kb 5100 Ft. Vagyis a számok jók, csak az els? két szám fel lett cserélve. Csontosból akciósan ezt a mennyiséget 2000 Ft.-ért vettem. Valahogy én is így készítem, de a mustárt és a bort kihagyom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?