r
Nosalty Logó

Citromos-olívás bárányragu

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Citromos-olívás bárányragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1020 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4071 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 139 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1663 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    515.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    770 micro
  • β-crypt
    72 micro
  • Likopin
    4902 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 1020 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.1 g

Zsír

  • Összesen
    289.3 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6651.9 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1960 mg
  • Nátrium
    3247 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    2060.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    3081 micro
  • β-crypt
    286 micro
  • Likopin
    19609 micro
  • Lut-zea
    2941 micro
Összesen 4071 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    672 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű combokról a vastagabb faggyús részt eltávolítjuk, és felkockázzuk a húst, majd sózzuk-borsozzuk. A lisztet az első adag fűszerpaprikával összekeverjük, és belehempergetjük a húsdarabokat. Ha báránycsülköt főzünk, egészben készítsük.
  2. Lehetőleg öntöttvasból készült fazekat használjunk. Kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk a nagyobb cikkekre vágott hagymát, és amikor már majdnem kész, épp csak belekeverjük a fokhagymaszeleteket. Kiszedjük a zöldségeket az edényből.
  3. Újabb adag olívaolajon megpirítjuk a lisztes keverékben megforgatott húsok felét/harmadát. Ügyeljünk arra, hogy a liszt ne égjen oda az edény aljára, miközben a húsdarabok minden oldala kérget kap. És arra is, hogy ne tegyünk egyszerre túl nagy adagot az edénybe. Épp csak annyit, amennyi kényelmesen ellepi az alját. A megpirult húsdarabokat mindig kivesszük, és megpirítjuk a maradékot is szépen sorban.
  4. Belelöttyintjük a bort az immár üres fazékba- használhatunk száraz vermutot is -, és felforraljuk, miközben az edény aljáról fakanállal felkaparjuk a letapadt dolgokat.
  5. Visszapakoljuk először a hagymás-fokhagymás keveréket, majd a húst. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük, és jöhet a paradicsomkonzerv is. Ha még szükséges, adunk hozzá vizet/alaplevet is. A folyadék épp csak lepje el a húst. Sózzuk, beletesszük a babért és a citromhéjat, valamint a maradék fűszerpaprikát. Felforraljuk a tűzhelyen.
  6. Miután felforrt, lefedjük, és betesszük a hideg sütőbe. A sütőt bekapcsoljuk 160 fokra, légkeverésre. Ha elérte a kívánt hőfokot, onnantól kezdve 2-2,5 óra alatt puhára pároljuk a húst. Félóránként kivesszük, átkeverjük, és ha szükséges, a vízből/alapléből öntünk még hozzá egy keveset.
  7. Közben kifilézzük a citromokat, és kifacsarjuk a citrommaradványokból a maradék levet. Leszűrjük, megmossuk, és felkarikázzuk a fekete olajbogyókat.
  8. Amikor elkészült a hús, néhány perc pihenés után egy evőkanállal leszedjük a tetejéről a zsírját, majd belekeverjük a citromfiléket és a citromlevet és az olajbogyót. Megborsozzuk, és egyet rottyantunk még rajta.
  9. Puliszkával vagy krumplipürével tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3398
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Molly Stevens: All about braising c. könyvében találtam rá erre a receptre. Egyszerűen elkészíthető, rendkívül ízletes, omlós húst kapunk végeredményül. Laktató étel, csak bírjuk kivárni, amíg megsül-fő.:)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.