r
Nosalty Logó

Mária szelet Edit módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Mária szelet Edit módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

A karamellöntethez:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 655 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

A karamellöntethez:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 7846 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

A karamellöntethez:

A krémhez:

A tetejére:

Összesen 276 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    672 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 655 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    472.2 g
  • Telített zsírsav
    279 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2556 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8064.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    2445 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2876 mg
  • Nátrium
    2096 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    790 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3908 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    391 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    1286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3845 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    771 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2031 micro
Összesen 7846 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

A karamellöntethez:

A krémhez:

A tetejére:

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. Tészta: A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel. Ezután tovább keverjük a kanalanként hozzáadott vízzel.
  2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és könnyedén hozzákeverjük egy fakanállal.
  3. Egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tészta ¾ részét beleöntjük, elsimítjuk. Az ¼ részhez hozzákeverjük a kakaóport, és foltokban rárakjuk a sárga tésztára. 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
  4. Karamellöntet: A cukrot egy lábasban karamellizáljuk, habtejszínnel felöntjük. Addig keverjük, míg elolvad benne a karamell, majd hozzákeverjük a vajat is. Jó kihűtjük, miközben jól besűrűsödik.
  5. A kihűlt piskótára kenjük.
  6. Krém: A pudingporokat a cukorral, a tejjel simára keverjük, és felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított vajjal összekeverjük.
  7. A krémet rákenjük egyenletesen, majd a krémre a keményre vert habtejszínt kenjük. Csokiforgáccsal megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34×36
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 6425
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mária szelet Edit módra
VnéEdit 295 recept

A Sütőm titka csoportba láttam a süteményt. Elkészítettem. Mennyei finom, krémes sütemény. Mivel neve nem volt, így a szerző nevét kapta.

Hozzászólások

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

A karamellöntethez:

A krémhez:

A tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?