Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karamellás mille-feuille

Karamellás mille-feuille
Karamellás mille-feuille
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a TV Paprika műsorait, innen jött az ötlet a receptversenyre. Lorraine Pascale készített egy áfonyás mille-feuillet. Ezt alakítottam át karamelles finomsággá. Nálunk nagyon ízlett.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A habhoz

A karamellhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a vajas tésztát, a hozzávalókat összegyúrjuk, vagy használhatunk fagyasztott vajas tésztát is (így gyorsabb).
  2. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, és kb. 5 X 10 cm-es téglalapokra vágjuk.
  3. A sütőlemezt, amire a lapok kerülnek, meghintjük vízzel, a tésztát megszórjuk porcukorral, és a 230 fokosra előmelegített sütőbe rakjuk. 10 percig sütjük, majd kivesszük és hűlni hagyjuk, ha kihűlt, kis időre hűtőbe rakjuk, majd újra a sütőbe, és készre sütjük. A lényeg, hogy a cukor karamellé olvadjon a tetején és szép piros legyen.
  4. A habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük és a már kihűlt zselatinnal összekeverjük. Kis időre behűtjük.
  5. Összeállítjuk a süteményt, a lapokat megkenjük krémmel, de a felső lapot még nem rakjuk rá.
  6. A cukrot megolvasztjuk és a szódabikarbónát beleszórjuk, majd ha hűlt egy kicsit, a felső lapokra kenjük. Ezután kerül fel a hab tetejére.
  • sütési hőfok: 230°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 119
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Heuréka

Mióta szakács: 2013.03.20.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínhabos réteges, karamellás leveles, réteges süti karamell öntettel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Judt6
Judt6 Thu, 2013-03-21 22:18

Kedves Heuréka!Gratulálok szép lett!Miért kell a karamellbe a szódabikarbóna?Köszi válaszod.Üdv:Judt

1754
finomliszt 25 dkg
vaj 25 dkg
0.5 tk
víz 1.25 dl
porcukor 1 ek
habtejszín 4 dl
vaníliás cukor 5 csomag
zselatin 0.5 ek
víz 1 dl
cukor 30 dkg
szódabikarbóna 1 csipet