r
Nosalty Logó

Házi Toffifee szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Házi Toffifee szelet
adag
Előkészítés
perc
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

a karamell réteghez:

a nugátos réteghez:

továbbá:

Összesen 1114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

a karamell réteghez:

a nugátos réteghez:

továbbá:

Összesen 4452 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

a karamell réteghez:

a nugátos réteghez:

továbbá:

Összesen 456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 1114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    262.2 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2675.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    734 mg
  • Foszfor
    1283 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.9 g
  • Cukor
    445 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    626 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 4452 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 456 kcal

Hozzávalók

a karamell réteghez:

a nugátos réteghez:

továbbá:

Elkészítés

a karamell réteghez:

  1. Készítsük el a karamellás réteget. Először béleljük ki a formát, amiben majd rétegezni szeretnénk az édességet sütőpapírral, és olajozzuk is meg (én egy 13x22 cm-es formát használtam).
  2. Tegyük fel egy lábasban vagy valamilyen tapadásmentes edényben a cukort közepes lángon a tűzre, és míg meg nem olvad, ne nyúljunk hozzá. Ha kezd barnulni, tegyük hozzá a két kanál vizet, és kézi habverővel elegyítsük el benne. Jöhet hozzá a tejszín, a vaj és a méz is, és forraljuk még pár percig folyamatos kevergetés közben. Végig habzik majd, de ha leemeljük a tűzről, szép, egyenletes masszát kell kapnunk. Ezt gyorsan töltsük is bele a kiolajozott formába.
  3. Ha egy picit megdermedt, nyomkodjuk bele a mogyorókat félig (én egyenlő távolságokat tartva osztottam el őket, hogy minden falatba jusson majd).
  4. Készítsük el a nugátot. Ha világosabb nugátot szeretnénk, használhatunk tejcsokit, de én étcsokoládét használtam, és az ízek miatt inkább ezzel is ajánlom. Mikróban olvasszuk meg a csokoládét 4 evőkanál tejszínnel, majd melegítsük össze a mogyoróvajjal is, és keverjük csomómentesre. (Ezt a műveletet végezhetjük vízgőz felett is.)
  5. Öntsük rá a nugátot a karamellás mogyorókra, és oszlassuk el egyenletesen. Ha jól dolgoztunk, és megfelelő méretű formát használtunk, a nugát éppen el is fedi a mogyorókat.
  6. Olvasszunk fel mikróban (vagy vízgőz felett) egy teáskanál olajjal még 100 gramm csokoládét, és ezt is oszlassuk el a művünk tetején egyenletesen.
  7. Hűtőben körülbelül 2 óra alatt megdermed. Fagyasztóban 1 is elég neki. Ez után lehet szeletelni és tálalni vagy csomagolni.
  • Tepsi mérete: 13x22 cm
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 7002
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Toffifee otthon is könnyedén elkészíthető, akár szilikonforma nélkül is, szelet formában. Mondjuk nem egy alakbarát projekt, úgyhogy jól gondoljuk meg, hogy akarjuk-e, hogy egy óriási tábla legyen otthon belőle...

Hozzávalók

a karamell réteghez:

a nugátos réteghez:

továbbá:

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...