Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi Toffifee szelet

Házi Toffifee szelet
Házi Toffifee szelet
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Toffifee otthon is könnyedén elkészíthető, akár szilikonforma nélkül is, szelet formában. Mondjuk nem egy alakbarát projekt, úgyhogy jól gondoljuk meg, hogy akarjuk-e, hogy egy óriási tábla legyen otthon belőle...

hozzávalók / 4 adag

a karamell réteghez:

a nugátos réteghez:

továbbá:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsük el a karamellás réteget. Először béleljük ki a formát, amiben majd rétegezni szeretnénk az édességet sütőpapírral, és olajozzuk is meg (én egy 13x22 cm-es formát használtam).
  2. Tegyük fel egy lábasban vagy valamilyen tapadásmentes edényben a cukort közepes lángon a tűzre, és míg meg nem olvad, ne nyúljunk hozzá. Ha kezd barnulni, tegyük hozzá a két kanál vizet, és kézi habverővel elegyítsük el benne. Jöhet hozzá a tejszín, a vaj és a méz is, és forraljuk még pár percig folyamatos kevergetés közben. Végig habzik majd, de ha leemeljük a tűzről, szép, egyenletes masszát kell kapnunk. Ezt gyorsan töltsük is bele a kiolajozott formába.
  3. Ha egy picit megdermedt, nyomkodjuk bele a mogyorókat félig (én egyenlő távolságokat tartva osztottam el őket, hogy minden falatba jusson majd).
  4. Készítsük el a nugátot. Ha világosabb nugátot szeretnénk, használhatunk tejcsokit, de én étcsokoládét használtam, és az ízek miatt inkább ezzel is ajánlom. Mikróban olvasszuk meg a csokoládét 4 evőkanál tejszínnel, majd melegítsük össze a mogyoróvajjal is, és keverjük csomómentesre. (Ezt a műveletet végezhetjük vízgőz felett is.)
  5. Öntsük rá a nugátot a karamellás mogyorókra, és oszlassuk el egyenletesen. Ha jól dolgoztunk, és megfelelő méretű formát használtunk, a nugát éppen el is fedi a mogyorókat.
  6. Olvasszunk fel mikróban (vagy vízgőz felett) egy teáskanál olajjal még 100 gramm csokoládét, és ezt is oszlassuk el a művünk tetején egyenletesen.
  7. Hűtőben körülbelül 2 óra alatt megdermed. Fagyasztóban 1 is elég neki. Ez után lehet szeletelni és tálalni vagy csomagolni.
  • tepsi mérete: 13x22 cm cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 2 527
elküldve: 0
receptkönyvben: 91
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1127 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: farsang, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokirúd otthon

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1111
cukor 20 dkg
habtejszín 100 ml
méz 4 ek
vaj 2 ek
víz 2 ek
csokoládé 20 dkg
habtejszín 60 ml
mogyoróvaj 12 dkg
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál
törökmogyoró 5 dkg