r
Nosalty Logó

Rozsdás marhasült

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
mumuska
Rozsdás marhasült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 583 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2332 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 193 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1920.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    1299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 583 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.5 g

Zsír

  • Összesen
    148.7 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7682.5 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1875 mg
  • Nátrium
    5194 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    827.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 2332 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    429 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, és rövid időre a fagyasztóba tesszük. Közben a marhacombot bedörzsöljük a sóval, és a borssal, és egy éles, hegyes pengéjű késsel mélyedéseket vágunk a húsba.
  2. A fagyos szalonnákat ezekbe dugjuk.
  3. A húst magas peremű sütőedénybe tesszük, és 160 fokon 60 percig sütjük.
  4. Ezután aláöntjük a bort, vagy a vizet, és lefedjük alufóliával, és további 45 percig sütjük.
  5. Alufólia alatt hagyjuk kihűlni, és vékonyan szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 105 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 35793
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 19.

Ajánló

Tepsiben sült krumplival tálaltam, ami nem más, mint a hasábokra vágott krumplit sózzuk, és olajozott tepsiben megsütjük. Annyit változtattam rajta, hogy kb. a sütési idő vége előtt 15 perccel meglocsoltam a hús levével. Persze nem fogyott el az összes husi, és mivel sajnos dolgoznom kellett a két ünnep között, szendvicset készítettem belőle jégsalátával, pici majonézzel és magvas kenyérrel. Isteni volt!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rozsdás marhasült
mumuska 37 recept

Karácsony előtt már hetekkel azon gondolkodtam, hogy mi legyen a karácsonyi menü. Eddig minden évben mást ettünk, és ezen most sem akartam változtatni. Egy vásárlás alkalmával recept újságokat lapozgattam, és egyszerre két receptet is találtam a Nők Lapja Konyhában. Már csak az volt a kérdés, hogy marhából vagy sertésből legyen a vacsora. A férjem eldöntötte, így lett a szenteste fénypontja a vacsora.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek