r
Nosalty Logó

Marhahúsos pite krumplival és vörösborral

sofisafran
Marhahúsos pite krumplival és vörösborral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A húsos réteghez

A zöldséges réteghez

  • 4 közepes db burgonya (bármilyen zöldséget használhatsz, nekem épp ez volt otthon)

A mártáshoz

A sütéshez

  • 1 db tojás (a tészta tetejének megkenéséhez)
1065
Kalória
41.3g
Fehérje
83.5g
Szénhidrát
60.3g
Zsír
268.3g
Víz
154.3g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A húsos réteghez

A zöldséges réteghez

A mártáshoz

A sütéshez

Összesen 1065 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A húsos réteghez

A zöldséges réteghez

A mártáshoz

A sütéshez

Összesen 4259 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A húsos réteghez

A zöldséges réteghez

A mártáshoz

A sütéshez

Összesen 216 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1296.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    268.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 1065 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.2 g

Zsír

  • Összesen
    241.2 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5186.6 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2085 mg
  • Nátrium
    1401 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    334.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1073.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    587 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    629 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 4259 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, beleöntjük a langyos vizet és az olívaolajat, meghintjük a sóval, majd összegyúrjuk. A tészta állaga nyúlós kell, hogy legyen, hogy szépen tudjunk majd vele dolgozni a sütés előtt.
  2. Ha elértük a kívánt állagot a gyúrással, a hűtőbe tesszük pihenni, lefóliázva a tálat.

A húsos réteghez

  1. A vöröshagymát apróra felkockázzuk, közben felhevítjük az olívaolajat. A hagymát az olajra dobjuk, üvegesre pároljuk. Eközben a fokhagymákat megtörjük, vagy felaprítjuk.
  2. A hagymát meghintjük a köménnyel, összeforgatjuk, majd beletesszük a darált húst. A húshoz adjuk a tört fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a pirospaprikával.
  3. Amikor a hús már kezd megfőni, meglocsoljuk a vörösborral. A vörösbort két részletben is lehet a húshoz adni, 5-10 percet hagyva két löttyintés között.
  4. Miközben a hús fő, a krumplit 2-3 centis darabokra kockázzuk.
  5. A húst 20-30 perc főzés után levesszük a tűzről, félretesszük.

A zöldséges réteghez

  1. A felkockázott krumplit megsózzuk, és lábasban megfőzzük, majd leszűrjük. Félretesszük.

A mártáshoz

  1. Egy kis tálkába tesszük a lisztet, egy kanállal összekeverjük csomómentesre az olívaolajjal, szerecsendióval és fahéjjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (gondolva arra, hogy még egy nagy adag tejszín is kerül majd bele).
  2. A sajtot lereszeljük, vagy lapokra vágjuk.
  3. Serpenyőbe öntjük a tejszínes-olívás-fűszeres keveréket, hozzáadjuk a tejszínt, folyamatosan kevergetjük, hogy összeálljon. Amikor már elég forró, hozzáadjuk a sajtot, beleolvasztjuk, szintén folyamatos kevergetés mellett.
  4. Amikor a mártás összeállt, levesszük a tűzről, félretesszük.

A sütéshez

  1. Egy közepes méretű jénait vagy sütőformát megkenünk olajjal. A tésztát elővesszük, egy kicsit nagyobb és egy kicsit kisebb darabra felezzük. A nagyobb darabot elkezdjük szétnyújtani a tál formájára. Annyira szétnyújtjuk, hogy a tál peremére is jusson, valamint a pár centi a pite tetejére való visszahajtáshoz.
  2. A tésztával "kibéleljük" a tálat.
  3. Az alsó réteg a húsos mártás, beleöntjük a tésztával kibélelt tálba, és szétterítjük az alján.
  4. A következő réteg a zöldséges réteg. A főtt krumplit (vagy bárhogyan elkészített zöldséget) szétterítjük a húsos rétegen, sózzuk, borsozzuk.
  5. A harmadik réteg a mártás, amelyet szépen eloszlatunk a krumplis rétegen.
  6. A maradék tésztát is kinyújtjuk, körülbelül a tál méretére. A mártás tetejére helyezzük, ráfordítjuk a tálat kibélelő tésztának a széleit, összedolgozzuk.
  7. Egy felvert tojással megkenjük a tészta tetejét.
  8. 180 fokon 40-60 percig sütjük. A gázsütőmben hamar elkészült, érdemes 20 percenként ránézni – ha a teteje szépen megbarnult, ropogósra sült, akkor kész van.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Valamilyen egytálételre vágytunk, de a lasagnét és a sheperd's pie-t már untuk. Az ínycsiklandó, ropogósra tetejűre sült piték és a darált hús inspirálták a receptet.

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...