r
Nosalty Logó

Maradékmentő húsvéti pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rama
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 320 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2546 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 289 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 320 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    157 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3986.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1255 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1317 mg
  • Nátrium
    1103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    803 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1621 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1238 micro
Összesen 2546 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 289 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet a sóval, majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a hideg vizet, és gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk.
  2. Hűtőbe tesszük legalább 30 percre pihenni.
  3. A lehűlt tésztát kinyújtjuk, majd a piteformába igazgatjuk. Sütőpapírral lefedjük, és sütőbabbal megszórjuk, hogy az elősütés közben ne púposodjon fel a pite.
  4. 180 fokon 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez

  1. Egy tálban 4 tojást felverünk, sózzuk, borsozzuk, majd az elősütött pitetésztára öntjük.
  2. A maradék főtt sonkát felkockázzuk, a medvehagymát aprítjuk, a sajtot lereszeljük.
  3. A tojásos keverékre szórjuk a felkockázott főtt sonkát, majd az aprított medvehagymát, végül beterítjük a reszelt sajttal.
  4. 180 fokon 20-25 percig sütjük, majd a sütőből kivéve 10-15 percig hagyjuk pihenni, és már szeletelhetjük is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9415
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Praktikus maradékmentő recept húsvét utánra, tojással, sonkával és medvehagymával! Imádjuk! :)

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!