r
Nosalty Logó

Marhahúsos pite karfiolos csicsókapürével

NS
Marhahúsos pite karfiolos csicsókapürével
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pitetöltelék

Pitetészta

Püré

1527
Kalória
45.2g
Fehérje
101.3g
Szénhidrát
104.6g
Zsír
455.9g
Víz
318.1g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
20.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pitetöltelék

Pitetészta

Püré

Összesen 1527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pitetöltelék

Pitetészta

Püré

Összesen 6105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pitetöltelék

Pitetészta

Püré

Összesen 180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    104.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    628 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    455.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    630 micro
  • α-karotin
    2633 micro
  • β-karotin
    6509 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2302 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 1527 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.6 g

Zsír

  • Összesen
    418.6 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    162 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4722.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    330 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    413 mg
  • Foszfor
    2512 mg
  • Nátrium
    821 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    405.3 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1823.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5128 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    999 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2521 micro
  • α-karotin
    10531 micro
  • β-karotin
    26035 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    9208 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 6105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    310 micro
  • β-karotin
    767 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    271 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

Pitetöltelék

  1. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat.
  2. Az előzőleg kockára vágott húst a lisztben hirtelen megforgatjuk, és az olajra tesszük. Hirtelen minden oldalán megpirítjuk. Majd kivesszük az olajból.
  3. A hagymát, répát, gombát nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, és a serpenyőben ezeket is lepirítjuk. Visszatesszük a húst.
  4. A vaj és a dzsem kivételével az összes hozzávalót és egy kevés vizet beleteszünk, majd fedő alatt puhára főzzük. Legvégén hozzáadjuk a vajat és a dzsemet.

Pitetészta

  1. A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, és tésztává gyúrjuk.
  2. Fél órát pihentetjük.
  3. Két részre osztjuk. Az egyik felét kisodorjuk, és egy vajjal kikent piteformába tesszük. Erre ráborítjuk a húsos tölteléket, majd a másik, kisodort tésztát. A tetejét megkenhetjük tojással, majd késsel megszurkáljuk. 200 fokon 45-50 percig sütjük.

Püré

  1. A csicsókát megtisztítjuk, vékonyan meghámozzuk, és darabokra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük.
  2. Egy edénybe feltesszük főni őket annyi vízzel, ami ellepi. Ha megfőtt, leszűrjük.
  3. Hozzáadjuk a tejszínt, a vajat, és összepürésítjük. Ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 90 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Különleges, finom és laktató. Az ünnepeket még emlékezetesebbé varázsolja.

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek