Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalonnás-sajtos lepényke Nyamókától

Szalonnás-sajtos lepényke Nyamókától
Szalonnás-sajtos lepényke Nyamókától
85 perc / előkészület: 30 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy hirtelen rám tört az elhatározás, hogy nekem bizony sós pitét kell ennem. Ezekből a hozzávalókból kellett gazdálkodnom, mert más éppen nem igen volt a hűtőmben. Ismét bebizonyosodott az a tétel, miszerint az én konyhában mindig az épp csak összedobott dolgok sikerülnek a legjobban... :-)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojást, majd összegyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk, a formába simítjuk, majd kb. 10 percig elősütjük.
  3. A szalonnát felkockázzuk, elosztjuk a tésztán.
  4. A tojásokat összekeverjük a tejszínnel, a sajttal és a fűszerekkel, beletesszük a zúzott fokhagymát, majd a szalonnás tésztára öntjük.
  5. Visszatesszük a sütőbe, és 45 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 999
elküldve: 15
receptkönyvben: 764
elkészítve: 6/22
Facebookon megjelent: -

szakács

nyamóka

Mióta szakács: 2010.07.17.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

császárszalonnás-tejszínes lepény füstölt sajttal, sütőben sült sós pite

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2011-10-02 18:29

Kedves Éva!
Az étvágygerjesztő fotód láttán én is úgy érzem, hogy sós pitét kell ennem, lehetőleg minél hamarabb! Ez a lepényke... Holnap biztosan elkészítem (csak azért nem ma, mert attól tartok, hogy az utolsó morzsáig eltüntetném, így este)
Üdv.Edit

bellerreni
bellerreni Wed, 2011-09-28 20:45

Kedves Nyamóka! Nagyon tetszik a recepted, szeretném elkészíteni. Sajnos nincs itthon pitesütőm. Meg lehet csinálni csatos tortaformában is? Vagy miben süssem? Sima tepsiben? Köszi a választ. Reni

nyamóka
nyamóka / nyamóka Thu, 2011-09-29 10:25

Kedves Reni! Szerintem a csatos tortaforma is tökéletes hozzá, édes változatban én is sütöttem abban még régebben. Sok sikert és jó étvágyat kívánok hozzá! :-) Majd írd meg, hogy sikerült! :-)
Üdvözöl: Éva

Mikkamakka
Mikkamakka / Mikkamakka Wed, 2011-09-28 20:36

Húúú, nyamiiii :) ezt meg kell sütnöm :) ..és igen, a kép is nagyon jól sikerült :) Üdv: Mikkamakka

nyamóka
nyamóka / nyamóka Thu, 2011-09-29 10:22

Köszönöm, Mikkamakka, örülök, hogy megkóstolod, remélem, ízleni fog! :-) Üdvözöl: Éva

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2011-09-28 19:27

Jaj, de guszta! Most vacsiztam, de ebből még meg tudnék eszegetni néhány szelettel.. :)) Üdv: Fahéj

nyamóka
nyamóka / nyamóka Thu, 2011-09-29 10:20

Kedves Fahéj! Szívesen megkínálnálak, virtuálisan szívből küldöm a kóstolót! :-)
Szép napot: Éva-Nyamóka

nyamóka
nyamóka / nyamóka Wed, 2011-09-28 17:49

Én meg visszafogottan válaszolok (-és közben vigyorgok mint a tejbetök-): köszönööööm! Pusznyusssz: É. ;-) :-D

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2011-09-28 16:36

Ez is gyönyörűűűűű! És Bia szavaival élve, ez a fotó is minőségi! :-) Pussznyuszz (és akkor vissza is fogtam magam): G.

1018
finomliszt 20 dkg
vaj 15 dkg
tojás 1 db
0 ízlés szerint
császárszalonna 20 dkg
füstölt sajt 25 dkg
tojás 4 db
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd