r
Nosalty Logó

Marhahúsleves velős csonttal egyszerűen

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Tóth Anita
Marhahúsleves velős csonttal egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2438 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1555.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    746.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    4057 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 405 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    194.3 g

Zsír

  • Összesen
    130.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9332.2 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    2395 mg
  • Nátrium
    5681 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    4480 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2440 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    24342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 2438 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    345 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst, csontokat, megtisztított zöldségeket alaposan megmossuk. A csontokat a hentesnél felvágatjuk.
  2. A csontokat két órán keresztül, hideg vízben feltéve lassú tűzön főzzük. Utána jöhet bele a hús és a zöldség, fűszerek. Nem szabad forralni, csak éppen, hogy bugyogjon a fazékban. Akkor nem lesz zavaros.
  3. A három óra főzés után állni hagyjuk 20 percig. Leszűrjük.
  4. Ízlés szerinti levesbetéttel, külön kifőzött száraztésztával, pirítós kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 109
  • Össznézettség: 23610
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Tóth Anita 6 recept

Nagyon egyszerűen elkészíthető leves. Pár órát a főzésére azért rá kell szánni. A csontoknak egy jó két óra ajánlott, utána jöhet a hús és a zöldség, fűszerek. Mindenki nagy örömére elkészíthető leves. Levesbetétnek ízkés szerinti tésztát főzhetünk hozzá. Pirítóssal tálaljuk. Jó étvágyat és jó főzőcskézést kívánok mindenkinek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...