Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhahúsleves velős csonttal egyszerűen

Marhahúsleves velős csonttal egyszerűen
Marhahúsleves velős csonttal egyszerűen
230 perc / előkészület: 30 perc főzés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerűen elkészíthető leves.

Pár órát a főzésére azért rá kell szánni. A csontoknak egy jó két óra ajánlott, utána jöhet a hús és a zöldség, fűszerek.

Mindenki nagy örömére elkészíthető leves.
Levesbetétnek ízkés szerinti tésztát főzhetünk hozzá.

Pirítóssal tálaljuk.

Jó étvágyat és jó főzőcskézést kívánok mindenkinek!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst, csontokat, megtisztított zöldségeket alaposan megmossuk. A csontokat a hentesnél felvágatjuk.
  2. A csontokat két órán keresztül, hideg vízben feltéve lassú tűzön főzzük. Utána jöhet bele a hús és a zöldség, fűszerek. Nem szabad forralni, csak éppen, hogy bugyogjon a fazékban. Akkor nem lesz zavaros.
  3. A három óra főzés után állni hagyjuk 20 percig. Leszűrjük.
  4. Ízlés szerinti levesbetéttel, külön kifőzött száraztésztával, pirítós kenyérrel tálaljuk.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 808
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tóth Anita

Mióta szakács: 2016.10.31.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Krúdy leves, Marhahúsleves, Marhacsont-leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

274
marhahús 80 dkg
marha velőscsont 1 kg
marhacsont 1 kg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 5 gerezd
burgonya 10 dkg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
zeller 15 dkg
karalábé 15 dkg
kelkáposzta 15 dkg
3 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 0 ízlés szerint
koriander 1 késhegynyi
víz 3 l