r
Nosalty Logó

Marcipános répatorta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Zorika
Marcipános répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 586 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 5856 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 325 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.6 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    686 micro
  • β-karotin
    1638 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 586 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    209.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4850.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    993 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    603 mg
  • Foszfor
    1934 mg
  • Nátrium
    1110 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    895.7 g
  • Cukor
    753 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2172 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    476 micro
  • Kolin:
    1244 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    6864 micro
  • β-karotin
    16378 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2048 micro
Összesen 5856 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    382 micro
  • β-karotin
    912 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 325 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
  2. A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük.
  3. A mogyorót, mandulát, zsemlemorzsát, lisztet és a sütőport összekeverjük.
  4. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és a cseresznyepálinkával, majd belereszeljük a megmosott citrom és narancs héját.
  5. A tojásfehérjéket csipet sóval, és az apránként hozzáadott maradék, 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  6. Óvatosan összedolgozzuk a tojáskrémmel, az egészet a mandulás-mogyorós keverékhez adjuk, végül lazán belekeverjük a sárgarépát.
  7. A masszát a formába simítjuk és középső rácson 45-55 percig sütjük. (tűpróba!)
  8. A formába hagyjuk langyosra, majd rácsra borítva teljesen kihűlni és konyharuhával letakarva 1 napig pihentetjük.
  9. Mázhoz:
  10. A porcukrot, a citromlét és a cseresznyepálinkát sűrű krémmé keverjük.
  11. A torta alá sütőpapírral letakart tálcát helyezünk, aztán határozott mozdulattal a torta közepére öntjük a mázat és egyenletesen elsimítjuk úgy, hogy az oldalán szépen-ritkásan lefolyjon.
  12. 15-20 percre 100 fokra előmelegített, de kikapcsolt sütőbe tesszük, amelynek ajtaját fakanállal kitámasztjuk.
  13. Hűvös, levegős helyen további 1 napig szárítjuk.
  14. Díszítéshez a marcipánt erőteljesen átgyúrjuk.
  15. A narancssárgából ujjnyi vastag rudakat sodunk. 20 db 1 cm vastag szeletre vágjuk, majd tenyerünk-ujjaink között egyik végén elkeskenyedő, répaformára sodorjuk, és villával berovátkázzuk.
  16. A zöld marcipánt porcukorral meghintett munkalapon kinyújtjuk és almalyukasztóval 40 pici korongot szúrunk ki. Levélkéket formázva összecsippentjük őket és kettőt-kettőt a répák vastagabb végére nyomunk.
  17. A tortán kijelölt szeletek mindegyikére egy-egy répát ültetünk, a torta közepére pedig hármat-négyet.
  18. Tojásdrazséval díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18716
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 13.

Ajánló

Kítünő húsvéti torta.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Marcipános répatorta
Zorika 2 recept

Ezt a receptet valamilyen folyóíratban találtam pár évvel ezelőtt, gondoltam megosztom veletek.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.