r
Nosalty Logó

Ananászos répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Ananászos répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Citromos mascarponekrém

Marcipános díszítés

Összesen 1154 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Citromos mascarponekrém

Marcipános díszítés

Összesen 6918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Citromos mascarponekrém

Marcipános díszítés

Összesen 350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1032 micro
  • β-karotin
    2474 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 1154 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    365 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3852.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    288 mg
  • Foszfor
    1677 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    827.7 g
  • Cukor
    594 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2001 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    6189 micro
  • β-karotin
    14846 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1240 micro
Összesen 6918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    313 micro
  • β-karotin
    750 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

Tészta

Citromos mascarponekrém

Marcipános díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a darált dióval, a szódabikarbónával, a sütőporral, a gyömbérrel és a fahéjjal. A sárgarépát reszeljük le egy kisebb lyukú reszelőn, majd keverjük hozzá a mazsolát, és az apró darabokra vágott, lecsepegtetett ananászt.
  2. A porcukrot, és a vaníliás cukrot keverjük össze az egész tojásokkal, majd keverjük hozzá az étolajat is. Ezután a száraz hozzávalókhoz adjuk hozzá a cukros-tojásos-olajos keveréket, és fakanállal keverjük alaposan össze.
  3. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 55-60 percig, tűpróbáig. Sütés közben, ha kezd a teteje jobban barnulni, akkor alufóliával takarjuk le, és úgy süssük készre. A sütőből kivéve pár percig hagyjuk a tésztát a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen. 

Citromos mascarponekrém

  1. A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, és ízlés szerinti mennyiségű frissen facsart citromlével. A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd fakanállal keverjük hozzá a mascarponekrémhez.
  2. Ezután a teljesen kihűlt torta tetejére kanalazzuk rá a krémet, majd tegyük be a hűtőbe ameddig megszínezzük, és összegyúrjuk a marcipánt.

Marcipános díszítés

  1. 20 dkg marcipánra csepegtessünk rá zöld ételszínezőt, majd gyors mozdulatokkal alaposan gyúrjuk össze. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy lehűljön.
  2. A maradék marcipánra csepegtessük rá a sárga ételszínezőt, majd gyors mozdulatokkal alaposan gyúrjuk össze. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy lehűljön. (ha lehűl a marcipán, könnyebben tudunk majd vele tovább dolgozni)
  3. Vegyük ki a tortát a hűtőből, majd díszítsük a színezett marcipánnal, tojáscukorral, és apró színes cukorvirágokkal. A zöld marcipánt fokhagymanyomó segítségével nyomjuk rá a torta tetejére úgy, hogy a középen maradjon hely a sárga marcipánnak.
  4. A sárga marcipánt szintén fokhagymanyomó segítségével nyomjuk a torta közepére úgy, mintha egy fészek lenne. Ezután a középen kialakított kis fészekbe rakjunk ízlés szerint tojáscukrot, majd tálalásig tegyük az elkészült tortát a hűtőbe, vagy hideg helyre. 
  5. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. (közvetlenül szeletelés előtt vegyük csak ki a hűtőből, mert lehűlve könnyebben tudjuk szeletelni)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1196
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 06.

Receptkategóriák

Hozzávalók

Tészta

Citromos mascarponekrém

Marcipános díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!