adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
Piskóta
-
125 g finomliszt
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
0.3 teáskanál só
-
1 teáskanál fahéj
-
150 ml napraforgó olaj
-
100 g cukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
2 db tojás
Krém
-
112 g krémsajt
-
70 g porcukor
-
40 ml dupla tejszín
436
Kalória
4.1g
Fehérje
47.9g
Szénhidrát
25.9g
Zsír
28g
Víz
45g
Koleszterin
923.7mg
Élelmi rost
34.4g
Cukor
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskóta
-
16g finomliszt57 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
19g napraforgó olaj166 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
13g barna cukor48 kcal
-
0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
Krém
Összesen
436
kcal
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskóta
-
125g finomliszt455 kcal
-
0 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
150g napraforgó olaj1326 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
Krém
-
112g krémsajt280 kcal
-
70g porcukor271 kcal
-
40g dupla tejszín192 kcal
-
9g citromlé2 kcal
Összesen
3489
kcal
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskóta
-
12.7g finomliszt46 kcal
-
0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
15.3g napraforgó olaj135 kcal
-
10.2g cukor39 kcal
-
10.2g barna cukor39 kcal
-
0.4g vanília kivonat0 kcal
-
11.2g tojás14 kcal
-
16.3g sárgarépa6 kcal
Krém
-
11.4g krémsajt29 kcal
-
7.1g porcukor28 kcal
-
4.1g dupla tejszín20 kcal
-
0.9g citromlé0 kcal
Összesen
356
kcal
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 47.9 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 28 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 168 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1475 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
436
kcal
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 32.5 g
Zsír
-
Összesen 207 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 360 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1602 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 381 mg
-
Nátrium 867 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 383.4 g
-
Cukor 275 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 224 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1344 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 64 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 313 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11798 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 875 micro
Összesen
3489
kcal
- 4% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 21.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 163.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 39.1 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 22.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 504 micro
-
β-karotin 1202 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
356
kcal
Elkészítés
Piskóta
- A sütőt előmelegítjük 175 °C (légkeveréses). Egy 20 cm-es kerek tortaformába sütőpapírt helyezünk úgy, hogy az oldalát is fedje.
- Egy közepes tálban összekeverjük a lisztet, szódabikarbónát, sót és a fahéjat.
- Elektromos habverővel egy külön tálban felverjük az olajat a kétféle cukorral és a vaníliával. A tojásokat egyenként hozzáadjuk, és ezt is eldolgozzuk benne.
- A száraz hozzávalókat alacsony fokozaton óvatosan hozzákeverjük a masszához, és szép simára eldolgozzuk. Utolsó lépésként a reszelt sárgarépát is hozzáadjuk, ehhez már csak spatulát használjunk.
- A tésztát beleöntjük az előkészített formába, és 40-45 perc alatt (vagy amikor a torta közepébe helyezett fogpiszkáló tisztán kijön) arany barnára sütjük.
- Miután kivettük a sütőből, hagyjuk a formában pihenni 10-15 percig, majd vegyük ki, és a sütőpapírt eltávolítva hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém
- Egy nagy tálban elektromos keverővel lassú fokozaton keverjük el a krémsajtot, porcukrot, citromlevet és a tejszínt, majd közepes fokozatra kapcsolva félkeményre verjük (kb. 3-4 perc).
- Amikor a sütemény teljesen kihűlt, a sajtkrémes masszát simítsuk a tetejére.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Sütés ideje: 45 p
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20
Süteményre vágytunk, és volt egy csomó répa itthon. Mivel nem sütöttem még répatortát előtte, találomra kiválasztottam egy receptet, és kis módosítások után azóta is az egyik kedvencünk. Nem lehet elrontani.