Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mangó chutney

Mangó chutney
Mangó chutney
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem az indiai konyhát, ezt is kipróbáltam, azóta szerelmese vagyok.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ízrobbanás a szádban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat megpucoljuk, összeaprítjuk és feltesszük főni.
  2. Ha összeértek az ízek, és besűrűsödött, akkor egy botmixerrel összedaráljuk, de nem pépesre.
  3. Üvegekbe töltjük, bármeddig eltartható (de nálam nem várakozik sokáig, végzek vele).

  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 048
elküldve: 9
receptkönyvben: 136
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1826 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

fűszeres mangó csatni

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagz
nagz Sat, 2012-07-28 14:38

én teljesen másképp csináltam, viszont így is nagyon finom lett:)

- a frissen vásárolt mangót felvágtam, húsát összezúztam.
- serpenyőben kevés olajon ezt elkezdtem sütni
- hozzáadtam mézet, rózsavizet(!!), koriandert és rómaiköményt
- a végén kevés fahéj és cayenne bors is került rá

roobi
Robi / roobi Sun, 2012-04-08 15:34

Amint kipróbáltam röppen fel ide is a recept. Esetleg ha szeretnél te is tenni egy próbát ime:
Hozzávalók: 3 lap leveles tészta, 3 evőkanál oliva olaj, 1 Brie (kerek), s hát egy jó adag az isteni mangó chutneyból.

Elkészítés: Előmelegíted a süttőt 175 fokra. Kiteríted az első lap leveles tésztát, megkened az egy evőkanál oliva olajjal. Ráteszed a másodikat, amit ugyancsak megkensz egy evőkanál olivaolajjal. Jöhet a harmadik lap tészta. A Briet egészben elhelyezet a tésztán, úgy, hogy a közepén legyen, de némiképp eltolva az egyik keskenyebb feléhez, így fel tudod tekerni.
A végeit behajtogatod a brie alá, sütőpapírra teszed és megkened a maradék egy evőkanálnyi olviaolajjal.
Addig sütöd, míg aranyszínű nem lesz (körülbelül 15 perc).

Köszönöm szépen a tippet, attól tartok holnap főzhetem az újabb adagot :)

roobi
Robi / roobi Mon, 2012-04-09 14:41

Kis helyesbítés: nem leveles tészta hanem természetesen rétes tészta... hol jár néha a fejem :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-04-09 15:09

Igen, így mindjárt más. Nagyon köszönöm a receptet, el fogom készíteni. Szép napot! Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-04-08 16:42

Hálásan köszönöm a receptet. Hamarosan kipróbálom.Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok. Üdv: Évi néni

roobi
Robi / roobi Sun, 2012-04-08 15:01

Pár perce készült el, mondanom sem kell, az edényt szinte el sem kellett mosni :)

Máris alig várom, hogy az üvegből kanalazgassam... Érdeklődnék, te mihez szoktad tálalni?
Én egy receptet talátam, ahol leveles tésztában sült brie-hez javasolják.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-04-08 15:21

Én húshoz szoktam tálalni, de a Te ötleted is izgalmas. Ugye remélhetem, hogy felteszed ide is! Na és persze fogom az üveget, és csak úgy kikanalazom és a mennyekben járok. Üdv: Évi néni

310
mangó 2 db
alma 2 db
narancs 1 db
nádcukor 15 dkg
római kömény 0.5 kávéskanál
koriandermag 1 kávéskanál
kardamom 2 kk
cayenne bors 0.5 kk
kurkuma 1 kávéskanál
gyömbér 2 dkg
szegfűszeg 0.5 kávéskanál
fahéj 1 teáskanál
chili 1 kk
fokhagyma 2 gerezd
citromlé 1 citromból nyert
almaecet 0.5 dl
1 csipet