Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarack chutney almával és hagymával

Sárgabarack chutney almával és hagymával
Sárgabarack chutney almával és hagymával
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tényleg szeretek kísérletezni. Régi vágyam, hogy kipróbáljam, milyen is a házi készítésű chutney. :D Mivel itt a sárgabarack szezon, nem is volt kérdés, hogy a chutney alapja ez a gyümölcs lesz.
A fűszerek mennyiségét mindenki ízlés szerint módosíthatja. Az interneten is rengeteg recept van, érdemes próbálkozni különböző gyümölcsökkel, zöldségekkel.
Ez a mennyiség 5 db 370 ml-es üveghez elég.

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Sült, grillezett és vadhúsok mellé kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat egy lábasban felhevítjük, beletesszük az apró kockákra vágott hagymát, és kicsit átpirítjuk.
  2. A barackot és az almát kis kockákra vágjuk, (4-5 színesebb szemet félreteszünk, szintén apróra vágva), majd a hagymához adjuk.
  3. Hozzáadjuk a fűszereket, (az Erős Pista elhagyható, ha valaki nem szereti, vagy nem bírja az erőset) egy kevés vizet, és lassú tűzön forraljuk.
  4. 35 perc után belerakjuk a félretett barackot (így az már nem fő szét) és a dzsemfixet, majd még kb. 10 percig forraljuk.
  5. Forrón üvegekbe szedjük, lezárjuk, és 5 percre fejre állítjuk az üvegeket.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 675
elküldve: 6
receptkönyvben: 208
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
szezon: tavasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kajszibarack chutney, sárgabarack csatni, almás-hagymás sárgabarack csatni

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Áfonyababa
Gastro love / Áfonyababa Mon, 2012-07-02 17:00

a hétvégén készítettem egy adag sima sárgabarack jam-et, és gondoltam, hogy kipróbálom ezt a receptet is a megmaradt gyümölcsből, sajnos a gyömbérem pont elfogyott de anélkül is nagyon finom lett:) mikor elkészült még kicsit furcsának éreztem, de másnapra összeértek az ízek, igazán finomra! Mivel mi nagyon szeretjük a csípőset, ezért kicsit többet tettem bele, de nem erős pistából hanem chili pelyhet és házi chili paprikát. Köszi a receptet, máskor kipróbálom őszibarackból is!

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Mon, 2012-07-02 18:40

Szia! Örülök, hogy kipróbáltad a receptet! Köszönöm, hogy megírtad! Igen, elsőre tényleg kicsit fura. :) A házi chili paprika pedig biztosan szuper lett bele. Most nekünk is itt csücsül az ablakban egy tő. Lehet, hogy le is kéne szüretelni a következő adag chutney-hoz. Remélem őszibarackból is ízleni fog! Üdv: Ági

Roli73
John / Roli73 Thu, 2011-12-29 19:47

Őszibarackkal csináltam, más változtatás nem volt
:-)
Ezt mindenkinek ki kéne próbálni. Rendkívül összetett íz, és harmónikus, húsokhoz nagyon passzol.
Igazi ízorgia

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Thu, 2011-12-29 20:04

Szia Roli73!
Örülök, hogy megtetszett a recept és köszönöm, hogy megírtad. Mmmm őszibarackkal... Biztos finom lett! Nagyon szeretjük mi is!
Boldog Új Évet Kívánok! Üdv: Ági

142
sárgabarack 1250 g
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
alma 2 db
cukor 5 ek
fehérborecet 8 ek
víz 2 dl
gyömbérpor 2 teáskanál
szegfűszeg 1 teáskanál
fahéj 2 tk
csípős paprikakrém 2 teáskanál
1.5 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
dzsemfix 1 csomag