r
Nosalty Logó

Harissa paszta házilag

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rosanics Petra
Harissa paszta házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 45 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 558 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    384 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 45 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    275 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    285 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    3349 micro
  • β-crypt
    974 micro
  • Likopin
    4603 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 558 kcal
  • 0% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    746 micro
  • β-crypt
    217 micro
  • Likopin
    1025 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. Az édes paprikákat és a chilit egy sütőtálkába tesszük a fokhagymagerezdek és a fél hagyma társaságában. 200 fokos sütőben kb. 15-20 percet sütjük, amíg a paprikák héja feketedni kezd.
  2. A sültpaprikákat a sütőből kivéve lefedjük legalább negyed órára, így könnyebb lesz pucolni utána (plusz kicsit ki is hűl közben).
  3. A megpucolt paprikákat és a hagymákat ezután késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a nagyon csípős, nyers chilit, a fűszereket, a sűrített paradicsomot, a citrom héját és levét, valamint az olívaolajat.
  4. Ízlés szerint sózzuk, majd turmixoljuk teljesen egyneműre.
  5. A kész harissát üvegcsébe kanalazzuk és hűtőben tároljuk. Húsételekhez, sült zöldségek mellé, salátákba és levesekbe egyaránt remekül passzol ez a csípős paprikakrém.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 1547
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 30.

Ajánló

Ha valaki még sokkal csípősebb paprikakrémre vágyik, akkor az édes paprikák helyett használhat kizárólag chilipaprikát.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegán receptek
Harissa paszta házilag
Rosanics Petra 358 recept

Sok közel-keleti és észak-afrikai receptben találkozhatunk a harissa pasztával a hozzávalók között. Ha nem tudjátok, hol szerezhetnétek be ezt a csípős-fűszeres paprikakrémet, akkor az a jó hírünk van, hogy házilag is könnyedén elkészíthetitek. Ha a csemege (azaz kellemesen csípős) verziót szeretitek, akkor használjatok hozzá édes paprikát is, ahogy mi tettük, ha viszont valaki a lángolóan csípős ízeket szereti, akkor használjon csak és kizárólag chiliféléket a recepthez.

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...