Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-répás torta duplamálnás-pálinkás töltelékkel

Mandulás-répás torta duplamálnás-pálinkás töltelékkel
Mandulás-répás torta duplamálnás-pálinkás töltelékkel
95 perc / előkészület: 30 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Glutén-csökkentett, cukorban szelídített kedvenc.

hozzávalók / 12 adag

Tortatésztához

Töltelékhez

  • 8 ek málnalekvár (ne legyen nagyon cukros, a legjobb a diabetikus)
  • 0.6 dl pálinka (Brill málnapálinka)

Krémhez

ajánlat

Frissen is fogyaszthatjuk, de akkor kicsit maszatosabbak leszünk. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tortatészta készítés

  1. A sárgarépát megtisztítjuk és felaprítjuk (aprítógéppel), a mandulabelet felaprítjuk (nem baj, ha nagy darabos). A lisztet és a sütőport a darált mandulával összekeverjük, és félretesszük.
  2. Egy nagy edényben a 4 tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük. Hozzáadjuk a 2 dl olajat, majd a citrom reszelt héját. Amikor a massza összeállt, hozzáadjuk a sárgarépát, majd félretesszük.
  3. A tojásfehérjékből egy kis sóval kemény habot verünk.
  4. A sütőt 180-190 C-ra előmelegítjük (hőlégkeveréssel). A tortaformát kikenjük kb. 1-2 evőkanál olajjal.
  5. Elővesszük a nagy tálban lévő répás masszát (mostanra engedett egy kis habos levet, az jó). Hozzáadjuk a mandulás lisztes keveréket, alaposan átdolgozzuk. Ezt követően a tojáshab egy részét normál keverő mozdulatokkal a masszához adjuk, amikor fellazult, hozzáadjuk a fennmaradó részét is, azonban azt már csak beleforgatjuk a masszába, hogy ne törjön össze a hab. A masszát a kiolajozott tortaformába öntjük, a sütőbe tesszük.
  6. 60-65 percig sütjük. A 60 perc után úgy ellenőrizhetjük, hogy készen van-e, ha megszúrjuk kis teszttűvel, ha már nem ragad rá tészta, akkor biztosan készen van. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

Töltelék és krém készítés

  1. A málnalekvárt összekeverjük a pálinkával.
  2. A mascarpone krémet összekeverjük a tejföllel, cukorral, fél citrom levével. A tejszínt habbá verjük, és a krémhez adjuk.

A torta befejezése

  1. Megkenjük a tortát a lekvárral, és a felső tésztaréteget visszahelyezve az egész tortát (az oldalát is), megkenjük a tejszínes krémmel. Legalább 2 órán át pihenni hagyjuk a hűtőben, hogy a tésztát átjárja a lekvár, illetve a krém kicsit szilárduljon.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26-32 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 432
elküldve: 1
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pálinkaügynök

Mióta szakács: 2013.10.31.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

pálinkás-málnás répatorta, mandulalisztes pikáns répatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

695
sárgarépa 45 dkg
mandula 15 dkg
mandulaliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 2.5 dl
tojás 4 db
nádcukor 35 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
1 késhegynyi
málnalekvár 8 ek
pálinka 0.6 dl
habtejszín 2 dl
mascarpone 25 dkg
tejföl 3 ek
cukor 1 teáskanál
citromlé 1 fél citromból nyert