r
Nosalty Logó

Mandulapelyhes molnárka aszalt szilvával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szintia
Mandulapelyhes molnárka aszalt szilvával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kelt tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

A mexikói díszítéshez

Összesen 1111 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kelt tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

A mexikói díszítéshez

Összesen 4444 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kelt tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

A mexikói díszítéshez

Összesen 309 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 1111 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    152.5 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5568.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    565 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    1354 mg
  • Nátrium
    2979 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    683.9 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1139 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1044 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    1004 micro
  • β-crypt
    195 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1187 micro
Összesen 4444 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 309 Kcal

Hozzávalók

A kelt tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

A mexikói díszítéshez

Elkészítés

A kelt tésztához

  1. A lisztet összeszitáljuk a vanília pudingporral és a tejporral.
  2. A hozzávalókat -a vaj kivételével- a fenti sorrendben kenyérsütőgép üstjébe tesszük. Dagasztás-kelesztés programot választjuk. A dagasztás utolsó 10 percében hozzáadjuk az olvasztott vajat is.
  3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk. 10 db kb. 100g-os labdacsokra osztjuk és letakarva 10 percet kelesztjük.
  4. A tésztagolyót ovális lappá nyújtjuk, ráteszünk 3 db aszalt szilvát és a keskenyebb részénél fogva feltekerjük úgy, hogy a hajtás vége alul maradjon. Sarkait összecsípjük és alányomjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Letakarva 45 percig kelesztjük.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
  6. Elkészítjük a mexikói díszítést: kikeverjük a hozzávalókat. Fontos, hogy a vaj csak puha legyen és ne olvadt! Nyomózsákba vagy kis zacskóba töltjük.
  7. Egy tojást villával lazán felverünk és lekenjük vele a bucikat. Mandulapelyhet, jégcukrot szórunk a tetejükre.
  8. A mexikói díszítéshez a nyomózsákba töltött vajkrémből 3-3 sávot nyomunk mindegyikre.
  9. Én gőzös sütőben sütöm a középső sütősínen. A recept szerint 12 perc sütési idő, nálam a hagyományos gázsütőben tovább csücsülnek, hogy szép aranybarnák legyenek.
  10. Rácson hagyjuk hűlni a molnárkákat.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 8120
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 29.

Receptkategóriák

Mandulapelyhes molnárka aszalt szilvával
Szintia 89 recept

Forrás: Aunty Yochana

Hozzávalók

A kelt tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

A mexikói díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek