Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvalekváros kelt bucik

Szilvalekváros kelt bucik
Szilvalekváros kelt bucik
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap egy kis babgulyás volt ebédre, és gondoltam, hogy jól fog esni egy kis édesség is utána.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

  • 16 teáskanál szilvalekvár (lehet bármilyen...finom mással is)

Kenéshez-szóráshoz

  • 3 dkg olvasztott margarin
  • 1 marék durvára vágott dió (elmaradhat)
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a meleg tejbe morzsoljuk, beleszórunk egy fél evőkanál cukrot, majd hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat, a rumot, a margarint.
  3. Alaposan kidagasztjuk, majd meleg helyen, letakarva, körülbelül 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát, enyhén lisztezett felületre borítjuk, körülbelül ujjnyi vastag téglalappá elnyújtjuk, majd 16 egyforma részre vágjuk. A kis téglalapokból gombócokat formálunk, és letakarva 10 percig pihentetjük.
  5. A gombócokat egyenként oválisra nyújtjuk, körülbelül 15×12 cm nagyságúra. A felső részére teszünk egy teáskanál lekvárt, majd, mint a kiflit feltekerjük, a végeit kissé benyomjuk, hogy a lekvár ki ne folyjon. Sütőpapírral ellátott tepsibe vagy lemezre sorakoztatjuk őket, és 20 percig letakarva pihentetjük a bucikat.
  6. Mindegyik tetejét lekenjük olvasztott margarinnal, és megszórjuk darabos dióval. 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük.

Töltelék

  1. Jelen esetben szilvalekvárral készül, de nagyon finom más lekvárokkal is. Sőt, készítettem már nutellával, túróval is.

Kenéshez-szóráshoz

  1. Olvasztott margarin és durvára vágott dió. De elképzelhető egy felvert tojással is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 602
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

bukta, lekváros bukta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Mon, 2015-10-05 18:29

Szia Muci!
Nem sütés előtt, sütés után....Azért írtam oda,hogy le lehet kenni tojással is, aki azt szeretné,hogy barna legyen. A margarinnal nem kap olyan barna szint.
A tetejére hintettem egy kevés porcukrot is.

Muci
Muci / Muci Mon, 2015-10-05 16:55

Szia Katica !
Azt szeretném kérdezni, hogy a recepthez tartozó kép sütés előtt készült ?
Üdv.: Muci

443
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 2 dl
cukor 2.5 csapott ek
2 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 2 db
margarin 10 dkg
rum 2 teáskanál
szilvalekvár 16 teáskanál
margarin 3 dkg
dió 1 marék