Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aranydukátos bukta

Aranydukátos bukta
Aranydukátos bukta
65 perc / előkészület: 40 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hasonló, mint az aranygaluska, csak kicsivel szegényesebb változatban.

Szlovákiában "dukátové buchtíčky" néven lehet megtalálni.

hozzávalók / 6 adag

Tészta készítése

Vaníliás öntet készítése

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta készítése:

  1. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd meleg helyen, kb. 30 perc alatt megkelesztjük.
  2. A sütőlapot kikenjük olajjal.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, majd 8 egyforma részre vágjuk. Mindegyik részt kisodorjuk hosszú hengerré, és kevés olajjal megkenjük, majd a sütőlapra egymás mellé rakjuk.
  4. Egy kés vagy fakanál segítségével egyforma buktákra vágjuk a kisodrott tésztacsíkokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Az öntet készítése:

  1. Fél liter tejet felteszünk forrni.
  2. A többi tejben elkeverjük a cukrokat és a vaníliás pudingport, majd a forró tejhez öntjük.
  3. Hozzáadjuk a rumot, és addig főzzük, míg megsűrűsödik.
  4. A kész buktákat vaníliás öntettel kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 082
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Rumiszivi

Mióta szakács: 2011.08.08.
91 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: szlovák
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aranydukátos galuska, dukátos bukta, bukta vaníliasodóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

668
finomliszt 500 g
tej 300 ml
élesztő 20 g
cukor 50 g
tojás 1 db
1 csipet
napraforgó olaj 100 ml
tej 800 ml
cukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
rum 50 ml