r
Nosalty Logó

Málnás túrótorta Szofika konyhájából

Szofika
Málnás túrótorta Szofika konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A túrókrémhez

A málnapüréhez

A tetejére

704
Kalória
20g
Fehérje
84g
Szénhidrát
33.9g
Zsír
145.8g
Víz
131.6g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
57.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A málnapüréhez

A tetejére

Összesen 704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A málnapüréhez

A tetejére

Összesen 2810 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A túrókrémhez

A málnapüréhez

A tetejére

Összesen 238 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.1 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    145.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 704 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    135.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3840.4 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    508 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    336.1 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    583.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    577 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    787 micro
Összesen 2810 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a kapcsos tortaforma alját kivajazzuk.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk az olajat, vizet, beleszitáljuk a sütőporos-kakaós lisztet, majd fellazítjuk a felvert tojáshabbal.
  3. A formába simítjuk, és tűpróbáig sütjük (kb. 40 perc). Amíg a tészta hűl, elkészítjük a túrókrémet.
  4. A zselatinlapokat 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, pici vízzel kis lángon (vagy mikróban 20 másodperc) felolvasztjuk, langyosra hűtjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, félretesszük. A túrót villával áttörjük, elkeverjük benne a porcukrot, a krémsajtot, a lime levét és héját, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot, majd a zselatint. Felhasználásig hűtőbe tesszük.
  6. A málnát villával áttörjük, vagy botmixerrel pürésítjük, és teaszűrőn átpasszírozzuk. Egy kis lábasba tesszük, és a lime héjával és a porcukorral felmelegítjük. Kiveszünk belőle kb. 1 evőkanálnyit, csomómentesre keverjük a keményítővel, és visszaöntjük a többi málnapüréhez. Pár perc alatt besűrítjük, félretesszük.
  7. Nem maradt más hátra, mint összeállítani a málnacsodát: ha a piskótánk púpos lett, vágjuk le egyenesre. Halmozzuk rá a túrókrémet, simítsuk el.
  8. Öntsük rá a málnapürét, és mehet pár órára a hűtőbe vagy rövidebb időre a fagyasztóba.
  9. Tálaláskor málnaszemekkel, lime-héjjal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 15

A tökéletes nyári desszert. Málnaimádóknak -mint én- alapdarab. 15 cm-es formában készült, normál méretű (23-24 cm) tortához lehet duplázni az alapanyagokat.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek