Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás túrótorta 2.

Almás túrótorta 2.
Almás túrótorta 2.
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Szakácsok könyvében található fantasztikus tortát átkreáltam kicsit mindennapi használatra.
Nagyra értékelem a profik hihetetlen teljesítményét, le a kalappal, de itthon az ember mégsem vacakolhat fél napot a sütivel, amit aztán Vilmos és csapata pár perc alatt befal.
Ahogy Balázs szokta mondani a piacon a sörrel kapcsolatban: betartjuk az ár-érték arányt. Ő úgy érti, hogy Sopronit iszik Stella helyett, mert szerinte a Soproni árát még megéri a hatás, annál többet nem érdemes adni egy sörért, amikor az eredmény úgyis ugyanaz.
Jó, nem úgy értem, hogy az én sütim ugyanolyan jó (pláne szép!), mint a könyvben, hanem úgy értem csupán, hogy ennél több időt nem bírok arra áldozni, hogy sütivel kényeztessem csemetéimet.
Majd egyszer elviszem egy (francia) cukrászdába, ott megkóstolhatja (megnézheti) az igazit!
Persze félre se értsetek: az alma-túró összhang ebben a kreációban is rendkívül kellemes!
A szezámmagot azért tettem a tésztába, hogy fokozzam a tápértéket.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

Az almapüréhez

A túrótöltelékhez

ajánlat

Az almapüré bármilyen savanykás, sűrű dzsemmel helyettesíthető, amelyet olvasztott vajon átforralunk és esetleg kevés zsemlemorzsával sűrítjük. Ez utóbbit az eredeti recept is ajánlja.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése:
 
  1. Az élesztőt a tejben kevés cukorral és liszttel megfuttatjuk.
  2. Az összes hozzávalóból rugalmas tésztát gyúrunk.
  3. Kerekre nyújtjuk és kibélelünk vele egy 26 cm-es tortaformát.
  4. Előmelegített sütőben közepes lángon félig megsütjük: kivilágosodik és keményedik.
  5. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
  6. Hidegen ráterítjük az almapürét, majd a túrótölteléket.
  7. Előmelegített sütőben közepes lángon lassan megsütjük.
  
Almapüré elkészítése:
 
  1. Az almát meghámozzuk, apró kockára vágjuk.
  2. A vajjal, cukorral és fahéjjal pürévé főzzük.
 
Túrótöltelék elkészítése:
 
  1. A túrót a cukorral és a tojások sárgájával jól kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citrom levét és a fahéjat, jól elkeverjük.
  3. Kanalanként hozzákeverjük a lisztet.
  4. Végül apránként a tojások kemény habbá vert fehérjét is hozzáadjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 47 462
elküldve: 4
receptkönyvben: 411
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós almatorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Budakati
Budakati Sun, 2012-03-18 03:19

Ez a suti joizu nem kell ilyen sotetre sutni csak halvany pirosasra.Akkor a turotoltelek sem szaraz.Egy kanal vanilia izu pudingport tettem bele a liszt helyett,a tojasokkal egyutt jol megfogja.Az alma jo osszhang a turoval

363
finomliszt 15 dkg
cukor 10 dkg
tojássárgája 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
élesztő 1 dkg
tej 0.5 dl
szezámmag 1 ek
alma 1 kg
cukor 15 dkg
vaj 10 dkg
fahéj 1 tk
tehéntúró 25 dkg
tojás 4 db
cukor 15 dkg
finomliszt 4 evőkanál
citromlé 1 citromból nyert
fahéj 1 tk
vaníliás cukor 2 csomag