r
Nosalty Logó

Málnatorta túrókrémmel töltve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angelocska
Málnatorta túrókrémmel töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kakaós piskótalaphoz

A málnás krémhez

A túrós krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kakaós piskótalaphoz

A málnás krémhez

A túrós krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 3727 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A kakaós piskótalaphoz

A málnás krémhez

A túrós krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.1 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 373 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    146.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1099 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5140.6 g
  • Cink
    398 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    946 mg
  • Vas
    314 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    1899 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    17 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.8 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1880 micro
Összesen 3727 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A kakaós piskótalaphoz

A málnás krémhez

A túrós krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítés

A kakaós piskótalaphoz

  1. Piskóta: a sütőt előmelegítjük 200 fokra, mikor betesszük a formát, akkor vesszük le 180-ra. A forma alját kibébeljük sütőpapírral, az oldalát nem és nem is kenegetjük vajjal sem.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. Az én piskóta készítési módszerem nagyon egyszerű, de eddig még mindig tökéletes lett: a tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, mikor majdnem kemény a hab, de még nem, akkor pár részletben beleöntjük a cukrot, tovább habosítjuk, ezután még mindig keverjük, egyesével beletesszük a sárgájákat is. Addig keverjük, míg elég sok levegőt forgatunk bele. Végül a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet fakanállal beleforgatjuk.
  3. Beleöntjük a formába, betoljuk a sütőbe, 15 perc múlva visszavesszük a hőfokot 160 fokra, innen még kb. 20 perc (mivel csak 4 tojásos, elég lehet), max 25. Tilos nyitogatni, 20 percnél tűpróbával ellenőrizzük.
  4. Málnás krém: A tejszínt felverjük a cukorral, hozzákeverjük a többi hozzávalót, kevés vízben feloldjuk a zselatint, egy keveset belekeverünk a krémből, majd az így lehűtött zselatint a krém többi részéhez keverjük.
  5. Túrós krém: A túrót ha nem krémes, törjük át. Verjük fel a tejszínt a cukorral, majd keverjük bele a többi hozzávalót és az előzőek szerint adjuk hozzá a zselatint.
  6. A kakaós piskótát vágjuk félbe. Tegyük a tortaforma aljába, kenjük meg a málnás krémmel. Erre helyezzük a másik lapot. Megkenjük a túrókrémmel. A túrókrémre helyezzük a málnát, erre öntjük a zselét vagy galaretkát. (Itt majdnem elrontottam a tortát, mert a galaretka elkezdte feloldani a túrót. Az első réteg zselé megdermedése után még egyet készítettem, ezt is ráönöttem és ezután ismét szép színe lett.)
  7. Díszítés: tejszínhab, babapiskóta, 1 m vörös szalag, csokireszelék, (a megolvasztott csokit sütőpapírra kenjük, miután megszáradt, éles késsel reszelékeket vághatunk belőle), házi málnás bonbon. A 25-öst olvasztott étcsokiból ecsettel lehet sütőpapírra megírni. Száradás után könnyen leválik.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6297
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 13.

Ajánló

További fázisfotók az elkészítéséről itt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angelocska 23 recept

Ezt a tortát húgom mai születésnapjára készítettem. Az ízeket Tortaimádó receptje alapján terveztem meg. Vagy 28 centis a tortaforma, 2 kör piskótát akartam és a tetejére zselét, ezért számolnom kellett azzal, hogy csak olyan magas lehet a torta, hogy még legyen hely a formában a zselének is. Így alakult, hogy maradt a málnás krémből is, noha bonbonokat  is megtöltöttem vele, a túrókrémből pedig csak az eredeti felét készítettem el. A piskóta sütését is figyelembe véve 4 és fél órányi munka egy ilyen torta összeállítása - este 4 óra (a zselés macera miattt), másnap még fél a díszítésre. Igen, ezúttal ilyen gyorsan elkészültem vele, noha mindent szépen komótosan csináltam :) A felborítást is... A torta mindenkit levett a lábáról, a feldicsérés pedig már szinte túlzás volt :) Szerencsére nem csak jól nézett ki, finom is lett. Már csak egy valami dobott volna az ízeken: az igazi tejszín. Viszont laktóz érzékeny húgomnak Hulala növényi tejszínt használtam. Finom ez is, csak előre cukrozott, picit más. Viszont nem kell hozzá habfixáló :) De ha valakinek egy ilyen torta túl unalmas lenne, annak ajánlom a következőt: lehetőleg hozzám hasonlóan egy 15 centi magas szép üveg tortatálcára helyezze el. Rakjon alá csúszásgátlót is, ahogy én tettem, hogy ne csúszkáljon rajta a torta és ne lehessen észrevenni, ha 1 centivel elmozdult az egész az egyik irányba. Persze senkinek sem jutna eszébe, hogy miután levág egy szelet tortát, vágjon az ellentétes oldalról is, hogy megtartsa az egyensúlyt... lényeg a lényeg: mikor már hiányzott nem egészen a torta fele, elég volt egy kicsit hozzáérnem, hogy az egész boruljon egyet, torta placcs, fejjel lefele asztalon landolás, cukrásznő megfogja a fejét és halkan sír.... nem is azért, mert annyira szarul esik neki, hogy oda a munkája, hanem mert a mesterművének titulált ajándék további élvezésétől megfosztotta az ajándékozottat. Mellesleg az ünnepelt szeletelte a tortát és én ekkor értem hozzá először... azután, hogy letettem az asztalra. No mindegy, ami ezután következett, azon most már nevetek. Édesapám jött a spatulákkal, kiáltott anyámnak, hogy nem elég, kell még valami, erre ő megjelent a hentesbárddal. Végül valahogy egy jó részét visszapakolták a tálcára. Anyukám kijelentette, hogy így is megesszük, mert ugyanolyan finom. Érdekes, hogy az elején senki sem akart fotózni, úgy kellett könyörögni. A baleset után persze milyen sebesen kezdett kattogtatni a sok katasztrófa turista :) Anyukám hozzászólásán felbátorodva pedig, miszerint így is ugyanúgy elfogy, egy hatalmas kakaós piskótás-málnakrémes-túrós zselés valamit tornyoztam a tányéromra, amit jól megpakoltam tejszínhabbal és 1 perc alatt benyomtam. Ilyen egy hangulatevő, azt hiszem. Azóta rengeteget röhögtem az eseten. Többek között most is. Sokféleképp el lehet nevezni az eredményt: a tálcán maradt a fordított torta, a tányéromon a módosított máglyarakás nevű sütemény, kis tálkákba pedig málnás somlói galuskát készítettem... :)

Hozzávalók

A kakaós piskótalaphoz

A málnás krémhez

A túrós krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?