Málnatorta túrókrémmel töltve
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
A kakaós piskótalaphoz
-
22g tojás28 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
6 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A málnás krémhez
A túrós krémhez
-
2 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
3g mazsola7 kcal
-
3g porcukor12 kcal
-
15g tehéntúró22 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
38 kcal
-
1g zselatin3 kcal
A tetejére
-
30g málna16 kcal
-
2g tortazselé8 kcal
A díszítéshez
-
8 kcal
-
14g babapiskóta53 kcal
-
6g tejszínhab15 kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
A kakaós piskótalaphoz
-
220g tojás277 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
57 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A málnás krémhez
-
100g málna52 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
A túrós krémhez
-
19 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
25g mazsola75 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
150g tehéntúró221 kcal
-
30g tojássárgája97 kcal
-
150g növényi habtejszín377 kcal
-
10g zselatin34 kcal
A tetejére
-
300g málna156 kcal
-
24g tortazselé81 kcal
A díszítéshez
-
14g csokoládéforgács76 kcal
-
140g babapiskóta526 kcal
-
60g tejszínhab154 kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
A kakaós piskótalaphoz
-
12.6g tojás16 kcal
-
5.7g porcukor22 kcal
-
1.4g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
5.7g finomliszt21 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A málnás krémhez
-
5.7g málna3 kcal
-
1.7g porcukor7 kcal
-
0.5g citromlé0 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
-
11.5g növényi habtejszín29 kcal
A túrós krémhez
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.4g mazsola4 kcal
-
1.7g porcukor7 kcal
-
8.6g tehéntúró13 kcal
-
1.7g tojássárgája6 kcal
-
8.6g növényi habtejszín22 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
A tetejére
-
17.2g málna9 kcal
-
1.4g tortazselé5 kcal
A díszítéshez
-
0.8g csokoládéforgács4 kcal
-
8g babapiskóta30 kcal
-
3.4g tejszínhab9 kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.5 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 514.1 g
-
Cink 40 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.5 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 18 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 188 micro
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.9 g
Zsír
-
Összesen 146.4 g
-
Telített zsírsav 105 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1099 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5140.6 g
-
Cink 398 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 946 mg
-
Vas 314 mg
-
Magnézium 308 mg
-
Foszfor 1899 mg
-
Nátrium 1126 mg
-
Réz 17 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 504.8 g
-
Cukor 305 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 676.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 545 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 234 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 38 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 181 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 891 mg
-
Retinol - A vitamin: 531 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1880 micro
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 295.4 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Hozzávalók
A kakaós piskótalaphoz
-
4 db tojás
-
10 dkg porcukor
-
2.5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A málnás krémhez
-
10 dkg málna
-
3 dkg porcukor
-
1 ek citromlé
-
10 g zselatin
-
2 dl növényi habtejszín
A túrós krémhez
-
1 teáskanál vaníliás cukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
25 g mazsola
-
3 dkg porcukor
-
15 dkg tehéntúró
-
1.5 db tojássárgája
-
1.5 dl növényi habtejszín
-
10 g zselatin
A tetejére
-
30 dkg málna
A díszítéshez
-
2 ek csokoládéforgács
-
20 db babapiskóta
-
4 ek tejszínhab
Elkészítés
A kakaós piskótalaphoz
- Piskóta: a sütőt előmelegítjük 200 fokra, mikor betesszük a formát, akkor vesszük le 180-ra. A forma alját kibébeljük sütőpapírral, az oldalát nem és nem is kenegetjük vajjal sem.
- A tojásokat szétválasztjuk. Az én piskóta készítési módszerem nagyon egyszerű, de eddig még mindig tökéletes lett: a tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, mikor majdnem kemény a hab, de még nem, akkor pár részletben beleöntjük a cukrot, tovább habosítjuk, ezután még mindig keverjük, egyesével beletesszük a sárgájákat is. Addig keverjük, míg elég sok levegőt forgatunk bele. Végül a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet fakanállal beleforgatjuk.
- Beleöntjük a formába, betoljuk a sütőbe, 15 perc múlva visszavesszük a hőfokot 160 fokra, innen még kb. 20 perc (mivel csak 4 tojásos, elég lehet), max 25. Tilos nyitogatni, 20 percnél tűpróbával ellenőrizzük.
- Málnás krém: A tejszínt felverjük a cukorral, hozzákeverjük a többi hozzávalót, kevés vízben feloldjuk a zselatint, egy keveset belekeverünk a krémből, majd az így lehűtött zselatint a krém többi részéhez keverjük.
- Túrós krém: A túrót ha nem krémes, törjük át. Verjük fel a tejszínt a cukorral, majd keverjük bele a többi hozzávalót és az előzőek szerint adjuk hozzá a zselatint.
- A kakaós piskótát vágjuk félbe. Tegyük a tortaforma aljába, kenjük meg a málnás krémmel. Erre helyezzük a másik lapot. Megkenjük a túrókrémmel. A túrókrémre helyezzük a málnát, erre öntjük a zselét vagy galaretkát. (Itt majdnem elrontottam a tortát, mert a galaretka elkezdte feloldani a túrót. Az első réteg zselé megdermedése után még egyet készítettem, ezt is ráönöttem és ezután ismét szép színe lett.)
- Díszítés: tejszínhab, babapiskóta, 1 m vörös szalag, csokireszelék, (a megolvasztott csokit sütőpapírra kenjük, miután megszáradt, éles késsel reszelékeket vághatunk belőle), házi málnás bonbon. A 25-öst olvasztott étcsokiból ecsettel lehet sütőpapírra megírni. Száradás után könnyen leválik.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 27
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6315
- Feltöltés dátuma: 2012. június 13.
Ajánló
További fázisfotók az elkészítéséről itt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ezt a tortát húgom mai születésnapjára készítettem. Az ízeket Tortaimádó receptje alapján terveztem meg. Vagy 28 centis a tortaforma, 2 kör piskótát akartam és a tetejére zselét, ezért számolnom kellett azzal, hogy csak olyan magas lehet a torta, hogy még legyen hely a formában a zselének is. Így alakult, hogy maradt a málnás krémből is, noha bonbonokat is megtöltöttem vele, a túrókrémből pedig csak az eredeti felét készítettem el. A piskóta sütését is figyelembe véve 4 és fél órányi munka egy ilyen torta összeállítása - este 4 óra (a zselés macera miattt), másnap még fél a díszítésre. Igen, ezúttal ilyen gyorsan elkészültem vele, noha mindent szépen komótosan csináltam :) A felborítást is... A torta mindenkit levett a lábáról, a feldicsérés pedig már szinte túlzás volt :) Szerencsére nem csak jól nézett ki, finom is lett. Már csak egy valami dobott volna az ízeken: az igazi tejszín. Viszont laktóz érzékeny húgomnak Hulala növényi tejszínt használtam. Finom ez is, csak előre cukrozott, picit más. Viszont nem kell hozzá habfixáló :) De ha valakinek egy ilyen torta túl unalmas lenne, annak ajánlom a következőt: lehetőleg hozzám hasonlóan egy 15 centi magas szép üveg tortatálcára helyezze el. Rakjon alá csúszásgátlót is, ahogy én tettem, hogy ne csúszkáljon rajta a torta és ne lehessen észrevenni, ha 1 centivel elmozdult az egész az egyik irányba. Persze senkinek sem jutna eszébe, hogy miután levág egy szelet tortát, vágjon az ellentétes oldalról is, hogy megtartsa az egyensúlyt... lényeg a lényeg: mikor már hiányzott nem egészen a torta fele, elég volt egy kicsit hozzáérnem, hogy az egész boruljon egyet, torta placcs, fejjel lefele asztalon landolás, cukrásznő megfogja a fejét és halkan sír.... nem is azért, mert annyira szarul esik neki, hogy oda a munkája, hanem mert a mesterművének titulált ajándék további élvezésétől megfosztotta az ajándékozottat. Mellesleg az ünnepelt szeletelte a tortát és én ekkor értem hozzá először... azután, hogy letettem az asztalra. No mindegy, ami ezután következett, azon most már nevetek. Édesapám jött a spatulákkal, kiáltott anyámnak, hogy nem elég, kell még valami, erre ő megjelent a hentesbárddal. Végül valahogy egy jó részét visszapakolták a tálcára. Anyukám kijelentette, hogy így is megesszük, mert ugyanolyan finom. Érdekes, hogy az elején senki sem akart fotózni, úgy kellett könyörögni. A baleset után persze milyen sebesen kezdett kattogtatni a sok katasztrófa turista :) Anyukám hozzászólásán felbátorodva pedig, miszerint így is ugyanúgy elfogy, egy hatalmas kakaós piskótás-málnakrémes-túrós zselés valamit tornyoztam a tányéromra, amit jól megpakoltam tejszínhabbal és 1 perc alatt benyomtam. Ilyen egy hangulatevő, azt hiszem. Azóta rengeteget röhögtem az eseten. Többek között most is. Sokféleképp el lehet nevezni az eredményt: a tálcán maradt a fordított torta, a tányéromon a módosított máglyarakás nevű sütemény, kis tálkákba pedig málnás somlói galuskát készítettem... :)