r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta 2.

Knoblauh Diána
Barackos túrótorta 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótatésztához

A krémhez

A tetejére

650
Kalória
25.9g
Fehérje
72.3g
Szénhidrát
28.8g
Zsír
152.2g
Víz
240.8g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
52.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 650 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.9 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    152.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 650 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.2 g

Zsír

  • Összesen
    172.7 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9077.1 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1709 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    3103 mg
  • Nátrium
    1569 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    433.5 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    913 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1381 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 3899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.6 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. A piskótához a cukrot és a tojássárgáját habosra keverjük a vanílliás cukorral együtt, egy nagy tálban.
  2. A lisztet előzőleg a sütőporral jól elkeverjük és egy szita segítségével rászórjuk a tojássárgájára.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd óvatosan összeforgatjuk az elkészített masszával.
  4. Kivajazott-lisztezett tortaformában, közepesen meleg sütőben (kb 180 fokon) megsütjük.
  5. Miután a piskóta kisült, hagyjuk hűlni néhány percig, és amikor már kézhőérsékletű, akkor egy éles késsel vízszintesen kettévágjuk.
  6. A töltelékhez a habtejszínt keményre felverjük, majd a túróval összekeverjük, melybe előzőleg a citrom héját belereszeltük és ezután hozzáadjuk a cukrot vagy mézet.
  7. A krémhez hozzáadjuk a felforralt zselatint és a citrom levét.
  8. Megtöltjük a piskótát, de úgy osszuk el, hogy a torta bevonatához is a krémet fogjuk használni.
  9. Barackot szeletelünk közé és a tetejére, melyket ízlésesen rendezünk el.
  10. A végén reszelt csokoládéval tehetjük még szebbé a torta tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 2 p
  • Sütés ideje: 20 p

Anyukám születésnapjára készítettem ezt az egyszerű, gyors tortát, melynek a krémjét nem kell órákig főzni, mégis mennyei tejszínes-túrós ízt kapunk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hagyományos töltött paprika

Turós Emil konyhai alapmű szakácskönyvéből származik a recept. Aki kedveli a hagyományos ízeket, ezzel a recepttel biztosan nem lő mellé.  Az elkészítését annyival egészíteném ki, ...