r
Nosalty Logó

Barackos túrótorta 2.

Knoblauh Diána
Barackos túrótorta 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótatésztához

A krémhez

A tetejére

650
Kalória
25.9g
Fehérje
72.3g
Szénhidrát
28.8g
Zsír
152.2g
Víz
240.8g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
52.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 650 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótatésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512.9 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    152.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 650 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.2 g

Zsír

  • Összesen
    172.7 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9077.1 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1709 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    3103 mg
  • Nátrium
    1569 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    433.5 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    913 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1429 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    927 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1381 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    540 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1531 micro
Összesen 3899 kcal
  • 9% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.6 g
  • Cink
    75 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    58 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

A piskótatésztához

  1. A piskótához a cukrot és a tojássárgáját habosra keverjük a vanílliás cukorral együtt, egy nagy tálban.
  2. A lisztet előzőleg a sütőporral jól elkeverjük és egy szita segítségével rászórjuk a tojássárgájára.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük, majd óvatosan összeforgatjuk az elkészített masszával.
  4. Kivajazott-lisztezett tortaformában, közepesen meleg sütőben (kb 180 fokon) megsütjük.
  5. Miután a piskóta kisült, hagyjuk hűlni néhány percig, és amikor már kézhőérsékletű, akkor egy éles késsel vízszintesen kettévágjuk.
  6. A töltelékhez a habtejszínt keményre felverjük, majd a túróval összekeverjük, melybe előzőleg a citrom héját belereszeltük és ezután hozzáadjuk a cukrot vagy mézet.
  7. A krémhez hozzáadjuk a felforralt zselatint és a citrom levét.
  8. Megtöltjük a piskótát, de úgy osszuk el, hogy a torta bevonatához is a krémet fogjuk használni.
  9. Barackot szeletelünk közé és a tetejére, melyket ízlésesen rendezünk el.
  10. A végén reszelt csokoládéval tehetjük még szebbé a torta tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 2 p
  • Sütés ideje: 20 p

Anyukám születésnapjára készítettem ezt az egyszerű, gyors tortát, melynek a krémjét nem kell órákig főzni, mégis mennyei tejszínes-túrós ízt kapunk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...